Vallahi kimse kusura bakmasın @digiklan dediklerinde sonuna kadar haklı.
Sizler orada elektrik kesintisi yaşıyorsanız bu devletin değil sizin suçunuz. Bakın her şeyi devletten bekleme mantığı anca doğu bölgesinde var. Çünkü insanlar buna alışmışlar, her şekilde topu devlete atıyorlar. Yan komşun kaçak elektrik kullanıyorsa devlet gelir o sokağın elektriğini keser, bunda sende suçlusundur.
İkinci konuya gelecek olursa, Bursa'da genellikle PKK sempatizanlarının yaşadığı Ulus, Mevlana gibi mahalleler var Bursa'nın orta yerinde olmasına rağmen hala o mahallelere elektrik, su, doğalgaz faturalarını yazacak görevliler giremiyor. Şimdi bir düşünün acaba bu olay insanların alışmışlığından mı kaynaklanıyor yoksa devletin suçu mu ?
Herkes hayatında hiç Diyarbakır'a geldin mi demiş. Diyarbakıra gitmeye gerek yok ki, bunu aklı olan, düşünebilen herkes çok rahatlıkla anlayabilir.
Bursa'da da elektrik kesiliyor ama kimse sokağa çıkıp ortalığı ateşe vermiyor kusura bakmayın. Karadeniz'de orada burada daha sarp bölgelerde bugün elektrik çok rahatlıkla verilebiliyorsa bunun tek sebebi orada ki insanın devletine, milletine saygılı olduğundandır.
Şimdi bazı arkadaşlar diyecek ki, " Ben ne yapabilirim ben vergimi veriyorum, faturamı ödüyorum." Bunlar hiç bir şeyin çözümü değil kusura bakmayın.
Bugüne kadar oralarda yaşayıp evet vergisini verip, evet faturasını ödeyip hayatını süren insanlar var, fakat bu insanlar gerektiğinde "bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın." Mantığıyla hareket edebiliyorlar, yan komşun kaçak elektrik kullanıyorsa sen onu uyarmıyorsan, sert çıkmıyor isen kusura bakma da sen elektriksiz kalmaya mecbursun.
Biraz çuvaldızı kendinize batırmayı deneyin. Bir sorgulayın acaba neden diye ?