Kocaeli'de bir belediye bilgisayar firması ile anlaşıp E-sınıf açmış bir çok konuyla alakalı videolu eğitimler var. Bende bunlardan Mysql ve Php'yi seçip ona çalışmaya başladım. Güzelde anlatıyorlar. Fakat burada anlatılan konuları pekiştirmek için nasıl çalışmamız gerek. Video izliyoruz ediyoruz ama kod yazmaya başlayınca tıkanıyoruz. Acaba boş boş yazdığımız için mi böyle. Nasıl öğrenmemiz gerek. Tüm konuları en baştan sona kadar dinleyip en sonunda kendi kafamızdan bir proje tasarlayıp o projede gereken kodları mı yazmamız lazım. Yoksa adım adım her konuda yazan verileri bakmadan ezbere yazmamız mı gerek. Nasıl öğrenmeliyiz. 10 yıldır bu işlerle uğraşıyoruz ama içimde ukte kaldı her seferinde başlıyorum biraz bakıyorum sonra kapıyorum ama bu sefer kafaya koydum. Drupal ile yaptığım siteleri entegre edip güzel işler çıkarıyorum ama gerektiğinde modülde yazabilmem için php yi öğrenmem gerekiyor. Ayrıca kodlab'ın php kitabını aldım, onda da cd var fakat çok hızlı anlatıyor ve pek ayrıntıya girmiyor bu sanal sınıf olayındaki anlatım daha iyi geldi.