zeuslord adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Öncelikle Seo için e-ticaret alt yapısı kullanılması olayı neden domates salatalık seviyesine indirildi bana o ilginç geldi. E-ticaret bir tek domates salatalık alma olayı değil... "Sepete Ekle" yerine "Hemen Al" seçeneği koysunlar söyleyelim de o zaman.

E-Ticaret alt yapısı kullanmaları bir avantaj. Bizlere bir çok seçenek sunulmuş. Belli ki siz seçin istediğinizi biz o hizmeti verelim diyorlar. Gayet güzel bir düşünce.

Diğer yandan google niye böyle sitelerin neslini tüketmek için çabalasın? Kaç kişi düzgün seo yapabiliyor? Kaç kişi bu konuda yetenekli? Ben değilim... Böyle bir firma olması demek, benim birgün böyle bir şeye ihtiyacım olduğumda bu hizmetten satın almam demektir. Bu da bir çok kişi için iyi bir şeydir. Google için ise daha iyidir. Sitelerin kalitelerini arttırır ve rekabet ortaya çıkar. Hatta daha yeni kavramlar bile ortaya çıkarabilir...

Arkadaşlar e-ticaret artık her alanda var. Ben böyle bir alanda bile kullanılmasını ilginç değil taktir edilcek düzeyde buluyorum. Bu manavcılığı değil teknolojiye ayak uydurabilmeyi gösterir. Düşüncelerime katılırsınız, katılmazsınız fakat e-ticaretin geldiği nokta işte böyle bir şey.

Ben firmayı bilmem etmem. SEO konusunda çok fazla fikir sahibi değilim ama ne olduğunu az çok bilirim. Firmayı savunmuyorum fakat kökünü kurutmaya kadar götürülen düşünceler, sektörde olan benim gibi biri için yazmazsam olmaz cinstendir. İyi bir alt yapı ve e-ticaret sitesi açmış olmaları onların iyi bir firma olduğunu ya da iyi bir seo şirketi olduğunu kesinlikle göstermez. Ama her firmanın olduğu gibi böyle girişimlerinde desteklenmesi gerek diye düşünüyorum. En azından denenmeli ve fikir sahibi olunmalı. Peşin hükümlü olunmamalı.

Açıklama gereği hissediyorum. Ben e-ticaret sektöründe çalışan biriyim. Bu sektörün nerelere girdiğini belkide tahmin edemiyorsunuz ama buralara kadar gelmesi ilginç değil kaçınılmaz bir şeydi. Bu sebeple, e-ticaret sektöründe bu alanda öncü olmaları bence çok güzel. Başka örneği var mı bilmiyorum ama yok ise şuanda alanlarında tekler demektir.

Bu sebeple benim genel izlenimim olumlu. İhtiyacım olursa alırım, yoksa almam. Ama bu girişim hem site kalitesi olarak, hem de başlı başına bu alandaki bir girişim olarak iyi ki yapılmış denilecek bir şey bence.

Herkesin fikrine saygılı olunması gerek elbette. Siz bu şekilde yazmışsınızdır ve saygı duyulması gerekir. Saygı duyuyorum. Ama benimde bir birey olarak, sektördeki biri olarak size fikrimi söylemem gerekiyordu. En azından ben böyle düşünüyorum.

Saygılar.

1.si seo öyle bir paket alayım da üst sırada çıkayım gibi bir olay değil. ben bu şekilde satış yapanlara inanmıyorum. Yani benim kodlama yapım, sitemin içeriği, istediğim kelimeler, özgünlüğüm, tasarımım, trustrank ve diğer değerler, ziyaretçilerin sitede geçirdiği süre hiç mi önemli değil? Senin seo dediğin şey 1 temel prensipten oluşmuyor ki?

2.si zaten bir işi görmeden, araştırmadan, siteyi incelemeden seo yapana ben itibar etmem.

3.si sende bikaç yüz liranı bu gibi firmalara kaptırırsan ozaman daha dikkatli olacağını anlarsın

Son olarak ben firmayı tanımam etmem. İşimde hiç düşmedi. Ama seo'da bu tarz bir satış olamaz. Yani olsada kimse inanmasın bu satışlara...

Allahım nedir bu seodan anlıyorum durumları var herkesde.

Ben çok anlamam seo'dan. Fakat dikkat edeceğim noktaları bilirim;

1.si asla sana abi 500 liraya seni yukarda çıkartırım diyenlere inanma
2.si asla 3000 wiki 5000 tanıtım yazısı muhabbetlerine inanma
3.sü, ki bence en önemlisi bu, piyasadaki seocuların %98'ine inanma...

Bu %2 lik seodan anlayan kişilerde emin ol 300-500 liraya seo için parmaklarını kıpırdatmazlar

Yani işin gerçek piyasası çok pahalı ve zahmetli.

Öyle beleş bir programla link kasma olayı değil yani ...