Merak edicek bişey yok, ip adresinin değişmesi iyi bile olabilir hocam
İnşAllah dediğiniz gibi olur hocam..
Hocam birşey yapmanıza gerek yok.1 gün kapalı kalması ve ip adresinin değişmesi sizi etkilese bile çok az etkiler.1 hafta - 10 gün sonra ise eski haline döner maksimum.
Teşekkürler..
Selamlar,
Benim bizzat deneyimlediğim bir durum. Aslında ben sıralama karinesi olarak kullanıldığını bile düşünüyorum.
- Sunucu lokasyonu
- Değişen İP
- Sitenin kapalı kalma süresi
bunları tek tek açıklamak gerekir. Eğer içeriğiniz türkçe bir içerikse lokasyonunuzun Türkiye'de olması gerekir. Olmazsa ne olur ? içerik ve yapı sağlamsa çok fazla bir etki sağlamaz.
- Değişen İP sıkıntı yaratabilir. Testlerim arasında şunu fark etmiştim 1 aylık dönemlerle testlerimde 188 'li başlayan iplerde eklediğim içerikler diğer ip 'e göre daha öndeydi. Kısacası kısa vadede değişiklik çok uygun değil. Olağan bir etki yaratacağını düşünmüyorum. Başta dediğim ufak bir lokasyona bağlı ip değişim testiydi.
-Sitenin kapalı kalma süresi hepimiz yaşamışızdır. Yine izlenimlerinde çok sık aranan bir aramada istenilen sonuç sitenize dönmüyorsa 404 veya 500 alıyorsanız o kelimelerden düşme ihtimaliniz var. Hele ki bu rekabeti olan bir kelimedeyse
Örnek : Kurtlar vadisi 125.bölümde 1.sisin siteni kapat 2 gün sonra sıralama kaybı yaşarsın.
Bakacak olursan anlattıklarımda çok fazla iyimser bir taraf yok. siteyi hızlandıracak ve lokasyonu türkiye olacak diyorsan yarar sağlayabilir.
İyi çalışmalar.
Hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler..sitem kelime bazlı bir site değil..