Selamlar,
Ben Tacirnet firmasının SEO-SEM sorumlusuyum. SEO ile ilgili bazı özelliklerinden bahsetmek istiyorum. Diğer e-ticaret firmaları hakkında taraf olduğum için yorum yapmayacağım.
- Tacirnet OnPage olarak uygun olarak kodlanır. W3c standartları falan hikaye. HTML5 kullanımı e-ticaret üzerinde avantaj sağlıyor. Bunu detaylıca anlatabilirim.
- Paket üzerinde alanları hazırlarken bu alanda hiç bir kısıtlama olmamasını özellikle belirttik yani, paketler arasında bu yönde bir fark göremezsiniz. Wordpress'deki SEO eklentileri gibi basit şekilde Meta girdileri yapabilirsiniz. Eğer benim vaktim yok yeni girdiler yapamam derseniz. Sistem otomatik olarak Ürün adını yazdırır. Yine bu kontrol alanlarında resimlere alt etiket ekleyebilirsiniz.
- Sitemap konusunda her insanın yeterince deneyime sahip olmaması nedeniyle her ürün eklendiğinizde otomatik şekilde oluşturulmuş olur. Bunu kullanım kolaylığı açısından otomatik şekilde ayarladık. Derecelendirmeleri de ben bizzat yaptım.
http://www.denebeni.com/sitemap.xml -> tek yapılması gereken WM Tools üzerine eklenmesi.
- Gelişmiş bir cache yapısı var. Buda sitenizin işleyişi konusunda avantaj sağlar. Programlama dili bilen kişiler aslında PHP ve ASP 'in eksiklerini bilirler. Performans sorunu olduğunu düşünüyorum. frameworkler performans konusunda sıkıntı yaratıyor. Bunun üzerine de saatlerce konuşulabilir.
-Breadcrumb kullanımı kategorilerin listelenmesinde önemli rol oynuyor.
-User Interface, User Experience 2 ana konu üzerine de Google 'ın ne kadar önem verdiğini görebiliriz. Bunu Matt Cutts 'un açıklamalarında görebiliriz. Bu konuda tasarım ve uygulama ekipleri verimli çalışıyorlar.
- Sosyal medya entegrasyonu konusunda zaten istediğiniz hemen hemen her şeyi yapabiliyorsunuz.
bir çok şey üzerine burada anlatabilirim.
Benim düşünceme göre sektördeki paketleri detaylıca inceleyiniz. Demo talepleri alın kuracağınız ürün, kategori, marka hiyerarşisi konusunda seo kalıbı hakkında paketleri inceleyin daha sonra karar veriniz.
Bu arada seo uyumlu paket, Google algoritması paketi diye bir şey yoktur. Bunu pazarlama hilesi olarak görebiliriz.. Önemli olan nokta şu kuracağınız iç optimizasyon yapısında paket işlevsel olarak ihtiyaçlarınızı karşılıyor mu ?
İyi çalışmalar.