İlan pazarındaki amaç alıcı ile satıcıyı veya alan ile ücretsiz vereni buluşturmaktır. Bu buluşma ancak ilan pazarının, her iki taraf içinde hali hazırda zaten biliniyor olması ile gerçekleşir. Bu da sadece bol reklam gideri ile alıcı ve satıcıya pazar tanıtılarak gerçekleştirilebilir. Bunun yanında zamana bağlı olarak pazarın işlemesi gerekmektedir.
Karşınızda bir ilan pazarı oluşturmak için kısaca 3 engel vardır:
-Alıcılara ve satıcılara pazarı tanıtacak reklam masrafını temin etmek
-Pazarınızda güvenlik ve teknik açıdan sorun olmamalı kalifiye kişilere bolca para dökmelisiniz
-Alıcı ve satıcılar arasındaki işlemlerin oluşturduğunuz pazarda tıkır tıkış işlemesi gerekir (zamana bağlı)
Fakat sizin bu basit gibi görünen zorlukların yanında aşamayacağınız daha çok probleminiz var:
-İllegal sistem
Açıklamak gerekirse manuel olarak kontrol yapacak elemanlar büyük ihtimal maaşlı olmayacak. Çünkü başlıkta da belirttiğiniz üzere "ek gelir" tabirini kullanmışsınız. Bu işi yapmak isteyenler büyük ihtimal öğrenciler olacak ve onları bir çalışan olarak göstermeyecek olduğunuzdan bu kişilerin kazanacağı para "yasal" değildir. Ayrıca bu kişilere iş yaptırmanızda bu durumda yasal olmayacaktır. Ancak vergi mükellefi olan bazı kişilerle çalışabilirsiniz. Fakat bu durumda komisyonlar aktarılırken neredeyse %50 yakın ana kazançtan bir para devlete vergi olarak kalacaktır. Geriye kalan para ne sizi ne de sizle bu işi yapacak olan vergi mükellefi kişiyi tatmin edecektir.
-Çözüm ortağı kişiler
Tüm ülkede maaşlı eleman çalıştıramayacaksınız. Yasal olarak vergi mükelelfi kişilerle çalışacaksınız. Fakat bu patron çalışan ilişkisinden çok ortaklık potansiyeli taşımaktadır. Bu durumda iş yapmak istediğiniz kişilere hükmetmeniz gibi bir durum olmayacaktır. İşleri aksatan, kötü yapan vs. kişiler çokça olacaktır. Zira Türk milleti ip kamerayı alır kendi evinde gezer. Yani en başta denetim makanizması kurmanız gerekecek. Bu da kesinlikle başaramayacağınız birşey.
-Makul fiyatlar
Böyle bir işi makul fiyatlarla yapmak imkansız gibi birşey. Makul olmayan fiyatlarla da alıcı ve satıcıyı buluşturamazsınız. Zira avrupanın en büyük ilan sitelerinden biri sayacağımız sahibinden.com dahi sizin atılım yapmak istediğiniz emlak ve otomotiv alanında ücretsiz ilan hizmeti veriyor.
Yol yakınken bir bakkal kurup gofret satın.
son cümlene kadar saygıyla okudum fakat son cümlen saygımı zorlucak nitelikte fakat yinede olumsuz birşey söylemicem size.
başlamak bitirmenin yarısı derler biz projelerimizi çizdik , hedefimizi belirledik ALLAH izin verirde hedeflediğimiz noktaya varırsak o zaman bu mesajlarınızı okuduğunuzda utanacaksınız.
biz bu projeyi 1 birey olarak yapmıyoruz 4 kişiyiz bu kişiler ise piyasada olan kişiler birinin 23 tane market şubesi birinin 5 tane bilgisayar dükkanı bulunuyor maddi yönden çokça büyük sıkıntılarımız yok bugun 3 tane banka projemizi duyup müşterilerinizi kredi için bize yönlendirin size komisyon verelim diye kapımızı çalıyorlarsa demekki projemiz şimdiden sağa sola duyulmuş.
bugun 8 tane inşaat firması ile toplantılar yapılıyor. bugun yapacağımız site ve projeler hadi bir site açalımda adsense kasalım mantığı ile yapılmıyor karıştırmayın lütfen bugun bu projeye el atan destek veren bir sürü insan var. burada saydığım iki projede sadece ufak detay 13 tane çok güzel ihtiyaç duyulan projelerimiz var bu projeler hemen olmıcak belki ama bizim hedefimiz belli , amacımız belli bu belirlediğimiz 13 projeye tek tek , adım adım yapıcaz bunda kesin kararlı ve eminiz.
ben burda kimseyi inandırmak zorunda değilim , kimseninde bana yaparsın yada yapamazsın demesinide beklemiyorum bu konudaki amaç bizimle çalışmak isteyen kişiler varsa bunları görmek bunun dışında başka bir amaç yoktur forumda bir sürü ticaret yapılıyor veya sizde bir sürü ticaret yapmışşınızdır söylermisiniz yaptığınız kaç ticarette devlete vergi ödediniz ??? bizim insanlarımızın " yapamazsın" mantığı olduğu sürece hiç bir şey yapılmıyor.
son kez sölüyorum bir daha sölemicem bizim bir amacımız , bir hedefimiz var hiç bir proje amaç ve hedef olmadığı sürece yaşama geçirilemez onun için bu yolda karşımıza çıkabilecek zorlukları aşıp hedefimize ulaşıcaz ve herşey ALLAH izin verirde istediğimiz gibi giderse o zaman ben size bir bakkal açıp orda size göfret sattırıcam söz.
bu kapsamda yanımızda olmak isteyen bizimle çalışmak isteyen kişiler konu altında yada p.m ile telefon ve isim bilgilerini bize göndererek temas sağlıyabilirler.
teşekkürler.