sorularına sırayla cevap vereyim hocam.

benim sistemimi kullanan rent a car firmaları ortalama 400 civarı ufak bir webservis ile fiyatlarını otomatik güncellicekler.
bunun dışında fiyat güncellemeye üşenecek rent a carlar zaten bu tarz sistemlere üye olmazlar çünkü onlar kapı müşterisi ile çalışmayı tercih ediyorlar.

rezervasyon üzerinden komisyon düşünmüyorum gold üyelik ve reklamdan ücret alacağım gold üyelik ile standart üyelik arasında ne fark var dersen.
standart üye sadece 1 şehirde hizmet verebiliyor ve 1 şube ekleyebiliyor, gelecek olan uzun süreli araç kiralama tekliflerini göremiyor. sistemde şuan aktif etmediğim ama ileride edecek olduğum shuttle özelliğini kullanamayacaklar. aynı zamanda şuan ios için bir uygulamayla uğraşıyorum ios uygulamalarında görünmeyecekler.

adwords konusu bende kalsın o biraz özel.

domain ismi yeni değil 1 buçuk yıllık bir domain bu sektör üzerine seo konusunda oldukça bilgiliyim o nedenle ilk sayfalara getirmek benim için zor olmayacaktır. ilk sayfada bir çok hizmet verdiğimiz firma zaten bulunmaktadır. rent a car, havalimanı rent a car, araç kiralama v.b. keywordlerde tabi şehir isimleriyle beraber.

İ konusunu en yakın zamanda hallediyorum gözden kaçırmışım.

the_white adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu tarz sitelerin bazı işletme sorunları mevcut:

- rent a car şirketleri benzer bir sürü site olduğu için fiyat güncellemeye üşeniyorlar,
- rent a car şirketleri ile aynı tanıtım araçlarını kullanarak onların önüne geçmek zor ve maliyetli oluyor,

ve cevaplanması gereken bazı sorular:
- üyelik ve rezervasyon komisyonu olmadan sitenin gelir elde etmesi nasıl mümkün olacak?
- üyelik ve/veya rezervasyon komisyonu alsan kim üye olur?
- adwords'e harcadığın parayı nereden karşılayacaksın?
- google'da yeni bir alan adı ile nasıl ilk sıralara çıkmayı planlıyorsun?
- rent a car şirketi gibi görünen bu alan adı iyi durmamış. sitenin işlevini ilk bakışta son kullanıcının anlamasını sağlayacak bir alan adı daha iyi olmaz mıydı?
- ingilizce'de büyük i harfi yok, alttaki logoyu düzeltmeyi düşünüyor musun ?

tüm bunlara rağmen;
- sitenin tasarımı ortalamanın üzerinde,
- harita kullanman site için görsellik ve şirketler için google harita sonuçları açısından iyi olmuş,
- ben de şirketimi fırsat bulduğumda ekleyeceğim,
- eline sağlık.