mre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
....
Hocam,

Sana uzun uzun cevap verecegim ama yine ayni laflarla cevap vereceksin, bosuna tartismayi uzatmayi dusunmuyorum. Senin kafanda TS sutten cikmis ak kasik, FB ise basari icin her turlu hileyi yapabilecek durumdaki camia. Bunun boyle olmadigini sana ornekler vererek birbir anlatsam bile sen yine kendi bildiginin dogru olduguna inanacaksin. Dolayisiyla tartismanin pek bir alemi yok. En basitinden maclar gozumuzun onundeydi, az biraz objektif olsaniz, sadece maclari izlemeniz sizin fikirlerinizi degistirirdi.

Siz baskaniniz ve yonetim kurulunun sucu ispatlansa vs diyorsunuz, biz zaten memlekette adalet yok diyoruz. Bunuda sadece sportif alandaki mahkemeler icin degil, diger davalardada goruyoruz. Bir tarafta insanlar digerlerini diri diri yakiyor, zaman asiminda yirtiyor, oteki tarafta biri baklava caldi diye 10 yil hapis yatiyor. Bu adalet zemini ustunde adaletin verdigi kararlara dayanarak cikarim yapamazsin, cunku adalet sistemi o andaki guc odaginin diledigi gibi adalet dagitiyor.

Bir insanin iyi mi kotu mu, ahlakli mi, ahlaksiz mi oldugunu verdigi kararlardan anlarsin. Bak sana senin anlayacagin sekilde sizin yonetimin para icin yapamayacagi yamuk is olmadigini sizin memleketin icine etmesiyle gostereyim. Ac google'u. Yaz trabzonspor hes projesi. Az biraz gundemi takip ediyorsanda HESin ne oldugunu bilirsin. Doganin icine eden, dogal yasami bitiren, mekandaki bortu bocuk, hayvan, bitki ne varsa tarihe gomen bir proje. Sizin takim bakmis sizin oralar yagmalaniyor, bizim elimiz armut toplamasin diye kurmus bir enerji sirketi, sizin oranin dogasinin icine etmeye kararli. Az biraz insaf sahibi insanlarin oldugu yerde birakin boyle bir proje uretilme girisimini, bu proje bunlara dayatilsa bile karsi cikmalari gerekir. Ama sizinkiler ne yapiyor, sizin memleketin uzun vadeli cikarlarini kendilerine parasal kaynak yaratmak icin tepeliyor. Sen simdi kalkip para icin yasadigi yerin butun dogal guzelliklerinin icine edilmesine sesi cikarmayan adamin yonettigi futbol takimi icin sucu varsa arastirilsin, cezasini ceksin diyorsun. Kusura bakma ama asiri safsin. Bi yerde yamuk bir is varsa zaten bu yamuk isi engelleyecek butun kurum ve insanlari o ise ortak edersen, ordaki hirsizligi ortaya cikaramazsin. Bak bizden baska bir tane daha fener davasi vardi, sonuc ne?, suclular masum cikti mahkemeden, suclulara dava acan savcilar suclu cikti. Ben demiyorum, mahkemeler boyle karar veriyor. Boyle bir adalet sisteminin icinden bir tane insan evladi cikipta TSnin gelir, gider ve muhasebe hesaplarini incelemeye kalsin, kafadan isten atilir, isten atilsa yine iyi, hayatini karartirlar adamin.

Sen bir mahkemenin TSnin yamuk islerini kurcalayabilecegini, kurcalasa bile bir hakimin TS aleyhine bir karar verebilecegini dusunuyorsan, cok yanilirsin. Ne zaman TSnin kirli defterleri kurcalanir, ben sana anlatayim...TSnin basina duzgun bir adam gecer, derki ben sizin bu kulubu kullanarak bu yorenin icine etmenize goz yummam, talan ettirmem mekani, o zaman medya baslar, TSde yamuk isler donuyor demeye. Su andaki yonetim senin evine girip, paralari calsa, sen adamlari yakalayip, polisi arasan, suclu sen olursun, bu herifler, mre bizi evine kapatti, iskence yapacakti iyiki geldiniz der pacayi yirtar, sen kalirsin ortada. Yani oyle adalet falan hikaye. Oyle bisey yok.

Helede kendi memleketinin icine edilmesine para icin sesini cikarmayan insanlarin durust is yaptiklarini falan dusunuyorsan, durum senin icin kotu, onlar icin degisen bisey yok, onlar zaten yagmaya bitene kadar devam edecek. Yahu herseyi gectim, adalet adi altinda memlekette yapilmayan alavere dalavere yok, sen hala kalkip adaletin oldugunu dusunuyorsun. Hadi TS sevgin, yonetimin yaptigi butun yamuk isleri gormeni engelliyorda, sen bu memlekette nerde, ne zaman adalet saglandigini gordunde herhangi bir mahkemenin adaletli karar verebilecegini dusunuyorsun?