Çekinecek bir şey yok, zaman kaybetmeden git konuş. Notlar teslim edilirse hocalar not değiştiremiyor, bölüme teslim edilmeden önce konuşmalısın.

MaiRon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben bu hocaları anlayamıyorum ya sanki notları cebinden veriyolar. Hayır yani eğer o çocuk okuyacaksa , bişeyleri başarabilme inancı varsa zaten başarır. Madem herşey not öyleyse neden ÖSS de full çeken o gençler bir buluşa imza atmıyor? Neden hepsi sadece ÖSS 'de full çekmekle kalıyor? Demekki herşey not değil, not için ders çalışan öğrenci zaten hiç çalışmasın o öğrenciden afedersiniz bi b*k olmaz..
Üniversiteye ilk geldiğim yıllar ben de bu şekilde düşünüyordum. Ne olacak ki yani cebinden mi verecek hoca, neden bu kadar kasıyor ki diyordum. Hatta samimi olduğum bir hocam vardı, daha sonra bunu ona da sordum. Akademisyenlerin de patronları var, yani bir yere notları, kağıtları her şeyi sunmaları gerekiyor. Eğer bir hoca tutup bir öğrencisine kafasına göre 20 puan fazla verir ve bu bölüm tarafından fark edilirse iş disipline kadar gidiyor.

Özünde hiç bir hoca öğrencisinin başarısız olmasını istemez. Zaten istiyorsa da ağır egoisttir. ÖSS'de full çeken gençlerin okuduğu bölüme göre değişir o bir buluşa imza atma hadisesi. Zira bugüne kadar icat edilen şeyleri illa Öss birincileri yapmadı. Sıradan bir vatandaş bile gayet iyi icatlara imza atabilir, bu tamamen kişiye göre bir hadise. Her şey not değil de, işte taban notunu da alamıyorsa bir öğrenci, o dersi öğrenememiş, başaramamış anlamına geliyor. Öyleleri de mezun olmasın bir zahmet. Bir tıp öğrencisi düşün, atıyorum x dersinden haksız bir şekilde geçti mezun oldu. Ee ileride insan hayatı ile ilgili bir meslek yapacak, doğru mu?