Ev arkadaşım bu konuda uzun bir araştırma yapmıştı tezinde kullanmak için, onun aktardıklarından aklımda kalanlarla neden kapatılmaması gerektiğini, bir de ben anlatayım.
Her ne kadar bu konuda bir çok arkadaşımız dalga geçip, işi küçük görse de durumu yakından incelediğinizde çok farklı olduğunu göreceksiniz.
Öncelikle işin iki boyutu var. Yasal ve ekonomik. Genelevlerde çalışan kadınlara sorarsanız hiç birinin çocukluk hayali değildir bu durum. Yani hiç bir kadın daha 10-11 yaşlarında, büyüdüğümde hayat kadını olmak istiyorum demez. Bir noktadan sonra sosyal devlet vatandaşının ihtiyacını karşılayamaz, veya vatandaşın çevresel faktörleri yaşamını olumsuz etkiler, halk tabiriyle kötü yola düşer. Zaten orada çalışanların çoğu bu işe keyfi olarak başlamamıştır. Mecburiyettendir yani.
Biz burada iki dakikada insanları yargılayıp, alınlarına damgayı yapıştırıyoruz ya. Hangimiz biliyor o insanların hayatlarını? Uğraştıkları sorunları, karşılaştıkları zorlukları kaçımız biliyor? Hele hele Türkiye gibi bir ülkede, parayla ilişkiye girecek adam, parasını ödediği malın karşılığını almak ister, isteyecektir. Bu nedenle sergileyeceği kötü muamelelerden bahsetmiyorum bile.
Neyse, genelevler yasaldır. Ülke ekonomilerine inanılmaz katkıları vardır. Geyik olsun diye dünyanın en eski mesleği diyoruz ama gerçekten de öyledir. Roma döneminden tutun, Osmanlı dönemine, Osmanlı döneminden günümüze kadar varlığını sürdürmüştür. Muhtemelen ilk çağlarda bile var olan bir meslektir.
Bazı arkadaşlarımız söylemiş, doğru demişler. Bugün genelevleri kapatın, millet rayından çıkar. Sokak başlarında, tabiri caizse merdiven altlarında kadın pazarlanır. Şuan bile olmuyor mu bunlar? Oluyor tabii ki, bunun önüne geçmek de devletin görevidir. Devlet resmi olarak bu yerleri kapatmayı asla düşünmez çünkü fuhuşun hiç bir şekilde önüne geçemeyeceğini bilir. Genelevler sürekli kontrol edilir. 18 yaş altında olanlar çalıştırılmaz, içeri alınmaz. Sağlık kontrolleri yapılır. Kaldır sen genelevleri aids oranının ne kadar artacağını, çocuk yaşta kızların köle gibi satılacağını görür müsün, görmez misin?
hangi bilimsel gerçek ?
genel evin olduğu yerlerdede kızı 26 yerinden bıçaklayıp koli bantıyla bantlayıp öldürenler var
tecavüz taciz suçlarında hadım cezası ver bakalım oluyor mu böyle şeyler.
bilimsel gerçekmiş pehhh
Herkesi düz mantıkla, aynı şekilde kıyaslayıp değerlendirirseniz peeh tabii. Adı üstünde bahsettiğiniz olay tecavüz. Tecavüzcülerle diğerlerini aynı kefeye koymak bir kere mantıksız zaten. Öyle bir cinayet sonucunda suçu müebbet olmalı, hadım etsen ne olacak cezası müebbet olmadıktan sonra? Hadım olanlar ceza evinden çıktıktan sonra ne kadar tedavi görürse görsün, bir daha tecavüz etmeyeceğine dair garanti var mı? En iyisi böyle insanları içerde tutmaktır

Bir ara daha uzun bir şekilde yazarım konuya. Şimdilik özet niteliğinde olsun bu.