yabancı sitelerde adsense hesap satışı yok mu?var...kanallar için takipci,trafik satışı yok mu?fazlasıyla var.adamlar normal web sitesi için de trafik satıyorlar,youtbe kanalları içinde.asıl trde yok bu işler ve ben merak etmişimdir neden trde bu işler olmuyor diye.burada gördügün o sitelerdekinin tırnagı dahi olamaz.bu bahsettikleriniz yabancılarda yıllardır var.eger yok diyorsanız,yanlış sitelerde arıyorsunuz.kıbrısta tanıştıgım bi ögrenci arkadaşın konusuna baktım yabancı bi sitede,adam youtube takipci,izlenme vb satışı 2011de yapmaya başlamış ve halada yapıyor,hiç ara vermeden.ben açıkcası takipci-izlenme satın almayı hiç mantıklı bulmadım.ama gereksiz oldugunu düşündügüm için degil,kimsenin takip etmedigi bi kanalı takip etmeyi kimse istemez.insanlar bakıyorki takipciniz çok,onlarda takip ediyor.hiç takipcisi olmayan bi kanalsa işe yarar bişey olsa takipcileri olurdu diyip gidiyorlar.ben mesela pinterest hesabıma 100 takipci çektirdim geçen hafta.şuan 159 takipcim var.bu hesap 3 aydır açık,takip eden 1-2 kişiydi,eklediklerim begenilmez re-pin edilmezdi.100 takipciden sonra takipcilerim arttı,1 haftada 60 takipci geldi üstelik 2-3 günde bi içerik paylaşıyorum.şimdi neredeyse paylaştıgım herşey re-pin ediliyor,begeniliyor,paylaşılıyor,sitelerime oradan gelen hit 5klık face sayfasından çok daha fazla...takipci-izleyici almak faydalıdır yani bi bakıma ama özellikle belirtmek istiyorum;bu hizmeti alan arkadaşlar adsense hesabına yüzlerce,binlerce dolar gelicek hayaliyle almasın çünkü genel olarak bu satışı yapan arkadaşlar botlarla,gerçek olmayan üyeliklerle filan yapıyor.