Pehh islami bilginlerimiz konuya doluşmuş. 4 mezhepten birini seçmek zorundaymışız. Nerden biliyosunuz? Hz. Muhammed yaşarken varmıymış mezhep vesaire. Eğer müslümanım diyosan mezheplerin hepsini boşvereceksin senin peygamberin Hz. Muhammed ona bakacaksın Din Alimleriymişte bilmem ne. Mezhepler Hz. Muhammedden sonra geldi ama hala uydurma değil demelerine kahroluyorum. İnsanların bu ayrılıkları gizlemek için bu tip kuralları uydurmasını da anlamaya çalışıyorum. Kuran geldiği dönemde mezhep olayları yoksa olay bitmiştir mezhep sistemi yanlıştır. Hatta iddia ediyorum mezhepler İslamı bölme çalışmalarıdır.

Nikah konusuna gelince nikahın dini olanı resmi olanı vs. olmaz islamda iki kişi niyet edip daha sonra niyetlerini duyurursa evlidir diye biliyorum. Fakat sen devletin kurallarına uymak zorundasın resmi nikahlarını kıysınlar. Bazı arkadaşlarda gel yaparız bilmem ne demiş yuh be kardeşim ne diyimki ben size.

Bağlı olduğunuz dini uzun sakallı hocalardan anlamaya çalışmayın bi zahmet araştırın. Eğer gerçekten iyi, Allah'tan gelmiş bir dine sahip olduğunuzu düşünüyorsanız silin mezhepleri falan Hz. Muhammedin hayatı belli Kuran belli hadi bakalım cesaretliyseniz sorgulayarak ögrenin. Ama doğru siz sakallı hocaları tekrarlayan papağanlardınız değil mi? Belki hatim falan indirmişsinizdir ama papağanlık yaparken anlamlara hiç dikkat etmezsiniz.

Neyse çok uzadı..