Birde şu açıdan bakalım. Bin türlü linux dağıtımı var. Linux arch dummy user kitlesi için kullanışlı bir işletim sistemi değildir. Kurulumu bile 6-7 saat, yola getirmesi kafadan 1-2 ay sürer. Fakat ubuntu kullanıcı dostudur, kurulumu windows'tan daha kolaydır, flash diskte cd'de her yerde çalışır. Kullanımı da çok kolaydır.
Linux güvenlikten daha çok, hızlı olduğu için kurumlar tarafından kullanılır. Bugün facebook-twitter-google gibi servislerin altyapısında hep unix sistemler var. Cern'de atom parçalayanlar, Nasa'da Mars'a araç gönderenler unix sistemleri kullanıyorlar. O süperbilgisayarların altyapısının hepsi unix. Nasa'da masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar ile Ubuntu'mu kullanılıyor sanıyorsunuz

Kaldı ki Windows'un işlemci ve hafıza yönetimini yapamadığı açıkça ortada. Windows Server üstünde 20-30 kullanıcıya dağılan bir muhasebe uygulaması bile donar durur.
Sizin kullanıcı dostu dediğiniz ubuntu 'yu yaklaşık 6 ay kullandım. Ne kadar kullanıcı dostu olduğunu çok iyi biliyorum, bütün sorunlarımı internette kod arayarak halletmeye çalıştım. Sorununuza uygun kodları internette bulamazsanızda vay halinize

. Ama windows 'da böyle bir sorun yok hiç kodlarla uğraşmıyorsunuz tamamen görsel.
Linux 'un donanımı windowstan daha verimli kullandığı doğrudur. Daha öncede dediğim gibi linux şirketler için uygun bir işletim sistemi ama normal kullanıcılar için asla..