MaiRon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende Allah 'a inanıyorum ama evrim teorisiyle internetten araştırdığım bilgiler biraz kafamı karıştırdı dini bilgisi iyi olan büyüklerimden yardım almak istemiştim. Eğer yanlış anlaşıldıysam özür dilerim

Edit....
İslamda domuz eti tamamen yasaklanmamıştır, çok zor durumda kalırsanız yiyebilirsiniz diyor, internetten araştırmıştım. Bir şeyi savunmadan önce iyi araştırın lütfen...
Hangi yasağın hangi hallerde serbest olduğunu çok şükür biliyoruz ancak geçen hafta açtığın konuda zor durumdan ziyade o eti satan yeri sorman bu zor durum olayına dahil değil sanırım.Olayları karıştırmamalıyız.Eğer hayatta kalabilmeniz için sadece o seçenek olsaydı o geçerliydi ama sizde öyle bir durum yoktu sanıyorum.Bu sebeple olayı lütfen çarpıtmayalım.

Ben sürekli araştırırım,okurum,dinlerim.Bilmediğim şeyleri de öğrenmekten erinmem.Öğrenmenin sınırı yoktur.

Ancak eğer üstte ifade ettiğin gibi müslümansan Allah'ın hükümlerine ve Kur-anı Kerim'de yazan ayetlere eleştiri,kınama veya red gibi durumların insanı dinden çıkartmaya yeterli bir durum olduğunu bilmen gerekiyor.

Günah işlemek veya bir emri yerine getirememek ayrıdır bunu hepimiz yapıyoruz zaman zaman , ancak dediğim gibi Allah'ın emir ve yasaklarından ve kutsal kitabımızda yazanlardan bir tanesini bile inkar etmek veya eleştirmek ,yermek inkara girer ve dinden çıkılmasına sebebiyet verir.

Bunları bir müslüman olarak sen de müslümanım dediğin için hatırlatmak boynumun borcudur.Bu sebeple söyledim.Eleştirmekten ziyade dikkat etmeni sağlaman adına yani ...