yusufriza adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar uzun süredir konuya ilgi gösteremiyorum farkındayım. Hepinizden özür diliyorum iş yoğunluğum bu dönemde hayli fazla olduğu için yazmaya pek fırsat yaratamıyorum. Çok kısa bir zaman aralığında konuya birkaç şey eklemek istiyorum. Bir arkadaşımız bana yanıt yazmış Eva'dan uzak durum vs demiş. Şimdi Eva'dan uzak vs durmak gibi bir söylem için gerçekten elde ciddi veriler olması lazım. Warrior'da zaman zaman açılan konular vardır. Birileri ortaya çıkar Eva *********** mı diye başlık atar birileri de destekler sonra kimse ilgi göstermeyince konu kapanır gider. Sonra bir başkası Max Bounty paramı ödemedi diye mesaj yazar ve max yöneticilerinden gereken yanıtı aldığı anda forumdan toz olur gider. Sözün özü. Türkiye'de henüz bu networklerin resmi temsilcileri olmadığı için kendilerini de savunabilecek durumları olmuyor. Ama şunu belirtelim ki bir networkden uzak durun demek için elimizde ciddi veriler olmalı. Yani durumun açık ve net olması lazım. Çelişkilerden uzak olmak gerekir. Örneğin bir mesajda size "Advertiser/Merchant gözüyle de yardımcı olabilirim" dedikten sonra bir alt mesajda ise "ben dahil onlarca publisher (ayda 1-2 k lık affiliate ler değil) cevapsız bırakılıyor ve ödemeleri geç yapılıyor parayı geç ödemek için" gibi bir cümle kurulursa gerçekten insanların kafasında bir çelişki durumu oluşabilir. Elbette kimse için hem advertiser hem de publisher olamaz gibi bir kural söz konusu değildir. Ama verilecek yanıt da bu olmamalı. Yani kişi kendisini advertiser olarak tanıtıyorsa ilk mesajında sonradan dalgınlıkla publisher mantığı ile yanıt veriyorsa aslında gerçek durum ortadadır.

Elbette herkesin bildiği bir başka gerçek de şudur ki, ayda 1-2K'dan daha fazla para kazanıp da ödemeleri geç almaktan şikayet etmek de bir başka hayret unsurudur. Şimdi Eva'ya haftalık yaklaşık 200 kişi kaydoluyor. 12 bin kişiye yakın (evet yanlış okumadınız) üyesi de var. Bu insanların tamamına ödemelerin geç yapıldığınız bir an olsun düşünür müsünüz? Network piyasasında işler şöyle yürümüyor ki benim şu kadar param birikti dur bir mail atayım yanıt gelecek mi diye bekleyeyim. Yahu kaç hafta oldu hala yanıt yok. 10K üzerinde paramı adamlar tutuyor tüh be. En iyisi bir foruma gidip insanları uyarayım ki eva dan uzak dursunlar paraları geç ödüyorlar diyeyim. Şimdi mantık buysa gerçekten biz hiçbirşey bilmiyoruz. Tamamen bu kurgu savunuluyorsa benim burada yazacak tek kelime sözüm kalmamıştır. Bu kurguya da insanlar inanmış ise ona da birşey diyemem.

Bakın arkadaşlar siz iyi kazanıyorsanız sizin manager ile iletişime geçmek için mail atıp yanıt beklemenize vs gerek olmaz. Manager doğrudan size mail atar sizinle Aol, skype gibi canlı konuşabilecekleri iletişim adreslerini iletirler. Size yeni teklifler sunarlar. Kazandığınız ve elbette kazandırdığınız için size hediyeler sunarlar.

Sonuç olarak evanın haddiden fazla büyüdüğünden, Türkiye'de yüksek pazar payı bırakılıp bırakılmayacağına 1.5- 2 seneye çok sert değişimler olacağına dair söylemlerin buradaki arkadaşlarımıza faydası nedir? Eva haddinden fazla büyüyorsa o onu ilgilendirir. Türkiye'deki pazar payı vs derken diğer networklere baktığınızda dahi en fazla Türk offer yine Eva'nın içinde değil mi? 1.5-2 seneye çok sert değişimlerin olacağı sözü de çok kritik ve bilinmeyen bir bilgi midir? Yani Eva dışında şu şu şirketler girecek şöyle yapacaklar vs gibi birşey denilse araştırırız da. Öyle bir söylem de yok.

Eva şu an Türkiye'de ilk aşamada kendi ofisini açmak istiyor. Brürokratik işlemlerde sıkıntı çıkması halinde ise ikinci aşamda bir başka şirketle ortaklık kurmayı ortak program yürütmeyi planlıyor. Nereden biliyorsun derseniz. Biz birkaç haftadır görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Ama ekip olarak Eva'nın istediği işlerin altında kalkabilecek yapıda olmadığımız için konuyu kendi açımızdan kapatmak durumunda kaldık. Sanırım ya daha büyük bir firma ile anlaşma yoluna gidecekler yada kendi ofisleri ile olayı çözümlemeye çalışacaklar ki bize de yolları açık olsun demek düşer.

Sonuç olarak bir networkten uzak durun demek için ben 10 defa düşünürüm. Örneğin bu Ağustos ayında çok az arkadaşımın bildiği bir durumu anlatayım. Peerfly da colin ile yaşadığımız bir tartışma sonrası peerfly ile çalışmaktan vazgeçtim. Max'e kendi çalışma prensibimi ve mail gruplarımı vs gösterdim. Bana verdikleri teklifle orada daha çok çalışmaya başladım. Şimdi geçmiş yazılarımıza dönün lütfen bakın (Cpa Kazandırır mı başlıklı yazılarım dahil) peerfly hakkında burada olumsuz tek kelime yorum yaptım mı?

Amacım burada bir şekilde tartışma ortamı yaratmak vs değil. Kimseyi kırmak da istemiyorum. Ama insanlara bazı konularda tavsiyeler vereceksek bunu hakkıyla yapmalıyız. Yüksek perdeden konuşup sisteme yeni başlamış insanların duymadığı bilmediği kavramları öne sürerek konuşmamalıyız. Kimse bu işi doğuştan öğrenmedi. Herkes belirli yollardan geçti. Forumdaki geçmiş yazılarıma bakın daha önceden kavga ettiğim kişiler mutlaka arayı düzeltmenin yolunu aramışımdır. Hepimiz hata yaparız. Bu konuları ilk açtığımda bana özelden alaycı dille hakaret ettiğini zanneden arkadaşlarımız daha sonradan aylar geçince özür dilemişlerdir. Bende kızgınlıkla insanların kalbini kırdığımı anladığımda hemen özür dileme yolunu seçmişimdir. Klavye karşısında uzaktan yazıp bağırıp çağırmanın ve bilgilerimizle büyüklük taslayarak insanları incitmenin bir anlamı yok. Burada gerçekten bu işleri tam hakkıyla öğrenip para kazanmak isteyen genç arkadaşlarımız var. 1-2 TL için neler yapıyorlar görüyorsunuz. Bakın bu konuya en ufak çapta bilgi sağlayan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Yazılarını beğenme tuşuna basarak onaylıyorum. Daha çok katkı vermeleri için teşvik ediyorum. Sizde bundan sonra bu konuda arkadaşlarımıza teknik bilgilerinizle yardımcı olursanız yine teşekkür ederim. Yukarıda yazdıklarım size sert gelmiş olabilir. Ama emin olun yazarken hiç kızgın ve sert bir bakış açısı ile yazmıyorum. Tam aksine yanımda kahvemle son derece rahat bir şekilde yazıyorum. Sadece yazıyı inceleyip gerçekleri yazdım. Ama şunu da belirteyim. Siz dahil 10'larca arkadaşınız dediğiniz gibi Eva'dan yüksek kazanç elde edip paranızı alamadıysanız bana özelden ekran görüntülerinizi gönderin. İlgili ekran kanıtlarıyla ben iletişime geçer sorunu kısa zamanda sizin için çözerim. Böylece içeride kalmış olan büyük miktar paranızı erken alırsınız.

Hepinize bol kazançlar..

Not: Arkadaşlar, forumu takip ediyorum ama yine uzun bir süre bu konuya mesaj yazamayabilirim. O nedenle sorduğunuz soruların tamamı özel mesajlarınızda ve burada kayıtlı olmakla birlikte aslında hepsinin yanıtı biraz araştırınca bulunabilecek şeyler. Özellikle prosper ile ilgili soran arkadaşımız mutlaka prosper sitesini ziyaret etmeli. Orada tüm yanıtlar var. Videolu anlatımlar da dahil....
Merhaba,
Öncelikle tebrik ederim, çocuğunuz için her çok güzel olur umarım.
Çok nadir uğrayabiliyorum foruma yoğunluktan dolayı, yeni görüp cevap yazabilme fırsatı buldum.
Öncelikle çelişkilerinize cevap vereyim, lead generation offer larım vardı advertiser olarak,
hala kişisel olarak lead generation yapıp funnel larla çoklu offerlarla değerlendiriyorum.
Hem publisherım, hem advertiser oldum, hem kendi offer ımı kişisel olarak ve 2-3 öncelikli affiliate ile advertise ediyorum, hem de sahibi olduğumuz ürünün marketing ini yapıyorum şuan, bunu böbürlenmek ya da büyüklük taslamak açısından düşünmeyin, en azından ben böyle düşünmedim. Söylemek istediğim her açıdan yardımcı olabilirim, çelişkiye düşmenizi normal karşılıyorum ama beni yanlış anlamanızı istemem.
Ewa konusunda size şöyle bir yanıt vereyim, en azından öncesinden ben uyarmıştım, lütfen okuyun. Warriorforumdan hiç bahsetmedim, gözümde değeri yoktur oranın açıkçası, WF diye bahsettiğim yer Wickedfire.com du, vakit geçirebilinecek tek marketing sitesi wickedfire dır gözümde.
Ryan Eagle ın kendi ağzından cevaplar ve yazdıklarıyla okuyabilirsiniz.
http://www.wickedfire.com/shooting-s...of-inside.html

http://www.wickedfire.com/shooting-s...of-inside.html

Olumsuz yorum yapmamın sebebine bakın isterseniz, çok hızlı büyüyorlar ve bu onlara zarar veriyor dedim, şimdi lütfen yukarıda verdiğim konulardaki ryan eagle ın konuşmalarının SS lerine bakın, sektörün içerisinden bir şeyler bilmeseydim söylemezdim böyle bir şeyi. Benim mesajım çok daha önceydi.
Yazdığım yazılar eğer birini kırdıysa, bir kusurum olduysa affola, asla öyle bir şeye niyet etmemiştim, sadece bazı konularda uyardım, ve ara ara girip ben de bu konu hakkında herkese yardımcı olmaya çalıştım, önceki mesajlarıma bakarsanız.
Kesinlikle kırılmadım yazdıklarınıza, ben de tanımadığım biri geçip şu şöyle yapmıyor diye yazsa aynı şeyi düşünürdüm, ama tanımadığım için de cevap vermekte bu kadar aceleci olmazdım.

Yazdığım yazıları ofansif olarak algılayanlardan tekrar özür diliyorum, bazı terimleri ve kavramları da sürekli yabancılarla çalışmamdan dolayı tam Türkçesini bilemediğim için ingilizce yazdığımdan/ yazarsam lütfen kusura bakmayın.
Saygılar