Bu konuyu açmamak için kendimi zor tuttum fakat benim yaşadığım sorunu başkaları yaşasın istemedim. Çok kısa olarak konuya giriyorum.
26.12.2012 günü tavsiye üzerine
www.host.net.tr firmasına tavsiye üzerine giriş yaptım. Canlı destek kısmında ki yetkili ile yaptığım görüşmede "
Benim için en büyük gereksinim teknik destektir. Yaşadığım sorunlarda verdiğiniz destek hakkında bilgi verir misiniz ?" sorusuna aldığım cevap "
Teknik ekipte ki arkadaşlarımız gönderdiğiniz talepleri her zaman değerlendirip size en kısa sürede çözüm üreteceklerdir." dendi. Bu söze güvenerek VPS paketlerinden orta olanı tercih ettim. Sipariş tamamlandıktan 24 saat sonrasında sunucunuz aktif dendi. 48 saat geçmesine rağmen telefon açtıktan sonra sunucu aktif hale anca geldi. Sonrasında kurulum tamamlandı bilgiler elimize ulaştı. Sipariş verirken 4 tane artı IP sepete eklemiştik gördük ki IP'ler sunucuya tanıtılmamış. Talep gönderdik gün içerisinde eklendi. Baktık ki sadece 4 tane IP eklenmiş. Halbu ki paket özelliklerinde 2 IP adresi yazıyordu. İkinci bir talep sonrası oda sisteme eklendi. NS yönlendirmelerinde ardışık IP kullanmak istediğimizi söyledik, binbir türlü sorun çıkardılar. Yaklaşık 10 gündür boşa çalışan sunucuya bugün 1 tane wordpress kuralım istedik. WordPress'in resmi sitesinde ki son sürüm WP'yi indirip sunucu üzerinde aktifleştirdiğimiz bir hostine kurmak istedik siteye giriş yapıldığında bilgisayara otomatikman index diye bir dosya yüklediğini gördük. Bu hatayı kendilerine telefondan bildirdik. Karşılık olarak "Destek talebi oluşturun, arkadaşlarımız size bu konuda yardımcı olacaktır." dendi. Hemen ardından durumun aciliyetini bildiren bir destek talebi gönderdik ve aldığımız cevap bizi çok yıktı. "
Sunucu kontrolu size ait bu tür sorunlar ile sizin ilgilenmeniz gerekir ayrıca wordpress dosyalarından kaynaklı bir sorunda olabilir bu tür sorunlar kullanıcılara aittir." dendi. Lanet olsun verdiğiniz hizmetten memnun değiliz sunucuyu iptal edin, ödemenizi geri yapın dediğimizde ise "
VPS hizmetlerinde iade gibi bir işlem söz konusu olmamaktadır."
Hizmet şartlarını sayfasında ki para iade şartlarını okuduğumda gerçekten gülesim geldi. Bir firma, geri ödeme yapmamak için ancak bu kadar şart sunabilir.
Para İade Garantisi
Dedicated Paketlerimizde para iadesi yoktur. Ayrıca Host dışı alınan hiçbir hizmet için para iade talep edilemez. Domainler ve kurulumlar, script destekleri, tasarımlar geri ödemeye tabi değildir. Sadece Yıllık Web Host Seçeneklerinin alımında 7 gün içerisinde para iade seçeneği söz konusudur. Para iade yapılırken gönderilecek miktardan , havale ücreti düşülür. Bütün para iadeleri Garanti Bankası üzerinden yapılır. Geri iadelerin keyfiyetini önlemek amacıyla havale tutarı gönderilecek tutardan kesilir.
Açıkçası bunu okuduktan sonra geri ödeme yapılabilecek bir hizmeti Host.net.tr'den nasıl alabileceğimizi bulamadım.
Bizim 40 TL çöpe gitti, rezilliğimiz ve zaman kaybımız cabası.