TheConqueror adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben yinede iyi devlet üniversitelerinden yanayım. Çünkü çoğu vakıf üniversitesi için bir çok şey para demek. Ticarethane olmuş bazıları hatta sadece paraya dönmüş olay. Kötü bi devlet üniversitesindense tabiki vakıfa gitmek daha iyi ancak hedefiniz her zaman iyi bir devlet üniversitesi olsun derim ben. Tam burslu giderim para vermem diye düşünmeyin devlet üniversiteleri maddi konuda en az 5-10 kat daha kârlıdır vakıflara göre. Ayrıyetten özel üniversitelere göre devlet üniversitelerinin (kötüleri hariç) çok daha fazla adı var sektörlerde. Maddi yöndende hangi özel üniversitede 1 öğününü 1-2 tl arası bir fiyata geçirebilirsin acaba? Çoğu devlet üniversitesinin yemekhanesinde 1 öğün 1-2 TL'dir ve denildiği gibi öyle her gün kötü yemekler çıkmıyor gayet yenilebilir hata güzel yemekler. Sadece yemekhane değil spor aktiviteleri vs.de çok çok ucuz. Ve tabi arkadaş ortamında da dengeli bir ekonomik durum olacağını düşünürsek maddi yönden çok daha kârlısın devlet üniversitelerinde. Yok benim param var diyorsan Koç,sabancı,bilkent,Fatih,TOBB,Bahçeşehir gibi üniversitelere git %25 burslu vs. Ama yinede mesela bir Boğaziçi, İTÜ değiller. Bunlardan aşşağı özel üniversiteler ise bence iyi sayılabilcek devlet üniverstielerinin altındadır. (İstanbul Teknik Üniversitesi İTÜ ,Hacettepe Üniversitesi ,Ankara Üniversitesi ,İstanbul Üniversitesi ,Yıldız Teknik Üniversitesi ,Ege Üniversitesi ,Gazi Üniversitesi gibi..). Tabiki kişinin tercihine kalmış bir şey ama ben de tercih dönemimde çok zorlanmıştım bu konuda o yüzden detaylı araştırmalar yaptım

Ayrıca bazı efsanelerin gerçek olduğunu çok rahat söyleyebilirim, kuzenim geçen sene Yeditepe Üniversitesi'ne girdi, hazırlıkta kaldı hocalar kurlara devam et geçersin dediği için devam etti yine bıraktılar ve yaklaşık bi 25.000 TL'si boşa gitti ve ayrıldı okuldan

Bunları bir çok özel üniversiteyi tercih etmeyi düşünmüş, gezmiş, iletişime geçmiş ve şuanda bir devlet üniversitesinde okuyan biri olarak söylüyorum

---------------------------------------------------------------
Ayrıca grup kurdum daha düzenli bir oluşum olması açısından iyi olur diye düşündüm ;

https://www.r10.net/groups/r10-net-bi...endisleri.html (konuyu açan arkadaş ilk mesaja eklerse iyi olur)
Haklısınız hocam puanı tutuyorsa ilk tercihi bir devlet üniversitesi olmalı çünkü dediğiniz gibi özel üniversiteler özellikle hazırlık sınıfında bırakıp ekstra para verdirmek için çok zorluyorlar ve genelde bunu başarıyorlar. Bir özel üniversitenin giderleri ile devlet üniversitesinin giderleri tabi ki bir değil mesela bizim okulda yemek 6 lira devlet üniversitelerinde 1 2 lira oluyor bu konuda haklısınız öncelik iyi bir devlet üniversitesi olmalı ama kötü bir devlet üniversitesine gitmektense özel bir üniversite tercih edilmeli.

---------------------------------------------------------------

Tamam hocam ekliyorum grup açmanız iyi olmuş.