Merhaba arkadaşlar

Bu foruma girince, sosyal link borsasının alıp başını yürüdüğünü görüyordur herkes. İnanın o kadar konu, o kadar çeşitli paket var ki, neyi alacağını ne yaptıracagını şaşırıyor insan.

Bu işi yapan birisi değilim, yapım yöntemini yapanlar kadar bilemesem de, bu tür çalışmaları çok yaptırdım bu nedenle verimi konusunda gayet yeterli tecrübem olduguna inanıyorum.

Kalıcı bir çalışma oldu mu ? İnanın asla, en uzun süre ile ilk 1-2 ay içerisinde link ve sıralamalarda fırlama oldu, sonra eskisinden de kötü oldu. Sebebi mi ? Google salak değil! bunu anladım, aslında bunu bu çalışmaları yapan arkadaşlar da biliyorlar. Referanslara koydukları screenler hep 1 hafta, 1 ay sonrası vb.

Amacım kötülemek değil, baltalamak değil, birilerinin işine karışmak değil. Sadece bir tavsiye vermek, müşteri olarak beklentimi sunmak daha dogrusu. Böylece bu işi yapan arkadaşlara da hem daha iyi hizmet verme imkanı, hemde kendilerini farklı kılacak bir yöntem ortaya çıkabilir.

Öncelikle, isterseniz sağlık, isterseniz emlak, isterseniz a.d.u.l.t içerikli siteniz olsun, çalışma farketmiyor. 20000 tane site ile de çalışılsa da ortaya karışık. Arkadşalar Google bir algoritmadır ama insan ürünüdür ve verdiği kararlar da insan kararlarına yakındır, Kısa vadede kandırılır ama uzun vadede asla. Burada en baba çalışmayı yapan arkadaş ile çalıştım. Çok zor bir kelime de zaten ilk sayfalardaydım çalışma ile ilk sırlarara geldim 1 ay sonra eskisinden de kötü gitti herşey. Benle alakalı bir sorun var mı ? Hayır, herzamanki gibi özgün içeriğe devam ettim. Sorun alakasız bir seo çalışmasyıdı. Bunları herkes de biliyor. Acı tecrübe ve zaman + maddi kayıp ile ben de öğrendim. Atıyorum bir şarkı sözü sitesinin, islam ile alakalı blogdan aldıgı backlinkin ne derece faydası dokunur ? isterse pr, alexa ii durumda olsun. Bence zararı bile olabilir. Bu konuda yanlş dahi düşünüyorsam, kesin olan şu var ki ortaya karşılık 1000 site yerine, alakalı 200 siteden alınan backlink bence daha faydalı olacaktır. Backlink çalışması yapan arkadaşlar, kategori, dil vb. filtreleme imkanı sunsalar, hem daha iyi bir hizmet, hem de daha verimli bir çalışma olmaz mıydı ? Zaten pek çogu paket program kullanyıor. Biraz daha emek ile bence bu sağlanabilirdi. Ücret daha da artabilir ama hizmet kalitesi de artar.

Bir diğeri ise, çalışmayı zamana yayma konusu olacak. 5 günlük değilde atıyorum bir kaç aylık çalışmalar yapılabilmeli. 1000 backlink 2 günde değil de 2 ayda sağlanmalı. Doğal görünümden bahsediyor herkes, allah aşkına 1 ylllık site atıyorum 10 backlink var, 2 günde 500 e çıkmş, bunun nesi doğal, bu nasıl doğal görünebilir, link piramidi değil link gökdeleni olsa yine olmaz öyle birşey.

Bence bu şekilde çalışma sistemini kuran arkadaş, hem daha iy ihizmet verecek, hem de daha iyi kazanacaktır.

Yanlş mı düşünüyorum ? Yoksa Google denen şeyin zekasını abartıyor muyum ?

Saygılarımla