tarihportali adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mutlaka daha önce sorulmuştur ama çok fazla mesaj var okumaya üşendim

Vbulletin sitem var bir sürü de konusu. Eski konuları nasıl imleyeceğiz, bot bunu kendi yapabiliyor mu? Yapıyorsa veya yapmıyorsa ne kadar aralıklarla bu işi yapmak daha sağlıklı olur?
- Eski konularınız imlenmiştir, indexlenmiştir.SEO konusunda bilgim yok bu sorulara cevap vermek bana düşmez ben sadece programcıyım ama ben size yaptığım bir mantıktan bahsedeyim.Benimde web sayfamda çok konu var, fakat hepsini imlemek yerine hit getirebilecek konuları seçip imliyorum ve emin olun hepsini imleyip alacağım hit 1000 ise az ve öz imleme yaparak yine aynı hiti alabiliyorum.
- Eski konuları imlemeniz için herhangi bir sistemimiz yok, böyle bir şey otomatik olsaydı server kitlenir hiç kimse işlem yapamazdı basit bir byte hesabı yaparsak.
- İmlemelerinizi 15-20 dakika aralıklarla yapmanız size fayda sağlar.Mantıken google, yandex, bing gibi arama motorları ping ile beraber son gönderilen verilerin zaman aralıklarını kontrol eder.2 saniye aralıkla gelen ping isteği arama motoru algoritmaları tarafından spam olarak algılanabilir.(Ben arama motoru yapsaydım böyle yapardım, bu botla yapılan bir işlem olabilir ancak.)

Yanlışsam düzeltebilirsiniz, tekrar tekrar söylüyorum ben SEO uzmanı, hocası herhangi bir şeyi değil.Fakat mantığım ve tecrübelerim ile sorularınızı yanıtlamaya çalışıyorum.Bilenlerden, bu işin ehli olan insanlardan ayrıca cevapları için şimdiden teşekkür ediyorum.

Bu arada yeni alanlara hayırlı olur umarım, umuyorum herkes iyi sonuçlar almayı başarırlar.

Ekstra not : Bazı arkadaşların meta kodları hatalı, kodların içerisinde jquery kodları var gördüm.Bunları lütfen kendiniz kontrol edin, sistem sizin onayınızı almadan gönderim yapmıyor.Sizde bunları okuduğunuz halde onayla düğmesine basıyorsunuz.Bunlara dikkat ederseniz emin olun yararını görürsünüz.Emek olmadan kazanç olmaz arkadaşlar...