Zaten şuan orada okuyorum

bilgisayar prog. myo, önümüzdeki sene dgs ile yazılım müh. devam edeceğim.
Gerçekten vakıf üniversiteleri çok avantajlı. Daha iyi bir sosyal ortamınız oluyor, daha iyi yabancı dil öğreniyorsunuz, daha iyi imkanlara sahip oluyorsunuz.
Mesala ben daha önce Trakya Üniversitesinde 1 sene alakasız bir bölüm okuyup bıraktım, mühendislik fakültelerinde bilgisayar lab. ve internetleri yok.
Ben mesala şuan özek okuldayım, tüm derslerimiz labaratuar'da oluyor. Eğitim kalitesi müfredata ve öğretim görevlisine göre değişiyor ama devlet üniversitelerine göre çok çok daha iyi, hele ki vakıf üniversitelerinde, o egoist, insan yüzüne bakmayan uzaylı ve kıt, askeri dönemden kalma hocaların olmayışı çok güzel birşey.
Birde özel üniversite fiyatları çok uygun. Şimdi İstanbul'dan veya kendi yaşadığın şehirden çıkıp, başka bir şehirde üniversite okuman nereden baksan yıllık 10-15 milyar arası masraf demek. Birde o alışamama sorunu, açlık pislik içinde yaşamak büyük bir sorun.
Kendi şehrinde %25 veya %50 burs kazanıp bu fiyatı okula vermek daha mantıklı geliyor.
Ama vakıf üniversitelerinde de herşey para demek. Erasmus imkanı var diyelim bir sürü masraf, yurtdışı ile ilgili birşey para. Devlet kurumu olmadığı için karşına çıkabilecek her fırsatta para ödemen gerekiyor.