Merhaba arkadaşlar, "kep.tr" alan adı kayıda açılmış. Uzun zamandır girmiyordum nic.tr'ye şimdi gördüm paylaşmak istedim.

Alıntı
“.kep.tr”
Politika, Yöntem ve Kurallar
AMAÇ:
Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Sistemi, elektronik posta haberleşmesinin ileri mesaj
teknikleri, elektronik imza, zaman damgası ve kriptolojinin yoğun olarak kullanıldığı
özel bir sistem üzerinden “Kayıtlı Elektronik Posta Hizmet Sağlayıcıları (KEPHS)”
vasıtasıyla yapıldığı sistemdir.
“.kep.tr” sadece Kayıtlı Elektronik Posta Hizmet Sağlayıcılarının (KEPHS) kullanımları
için açılmış bir alt (ikinci düzey) alan adıdır.
KAPSAM:
14 Şubat 2011 tarih, 27846 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6102 sayılı Türk
Ticaret Kanununun 1525 inci maddesinin 2 inci bendi ile KEP sistemine, KEPSH’lerin
hak ve yükümlülüklerine, yetkilendirilmelerine ve denetlenmelerine ilişkin ikincil
düzenlemeleri yapmak üzere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)
görevlendirilmiştir. Bu kapsamda, 25 Ağustos 2011 tarih ve 28036 sayılı Resmi
gazetede, BTK tarafından hazırlanan “Kayıtlı elektronik Posta Sistemine İlişkin Usul
ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” ve “Kayıtlı elektronik Posta Sistemi ile ilgili
Süreçlere ve Teknik Kriterlere İlişkin Tebliğ yayımlanmıştır.
Bu alan adı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nca yetkilendirilen Kayıtlı Elektronik
Posta Hizmet Sağlayıcıları'nın (KEPHS) kullanımıyla sınırlandırılmıştır.
KURALLAR:
• Bu alan adının tahsisi için öncelikle BTK tarafından Kayıtlı Elektronik Posta
Hizmet Sağlayıcılığı (KEPHS) yetkilendirilmesinin tamamlanmış olması
gerekmektedir.
• Alan adı başvurularında, KEPHS’ler için belirlenen “Y” sayısının ne
olduğunu gösterir Kurum tarafından yazılan resmi yazının örneğinin iletilmesi
gerekmektedir.
• Alan adı tahsisinde “önce gelen alır” prensibi geçerlidir.
• Bu kurallara ek olarak Nic.tr (“.tr” Alan Adları) Yönetimi’nin diğer genel
kuralları uygulanır.
Bu haberi görünce çok üzüldüm. Kepnet[.com] 96 kayıtlı bir alan adım vardı. Malesef çalınmıştı 2010 senesinde. O zaman "kayıtlı e-posta" sisteminden haberdar olduğum için almıştım... Şu an faaliyete geçti bu sistem ve daha da üzüldüm.

Henüz bir domain kaydı yok sanırım. İlk kim kayıt edecek bakalım Tüm Türkiye'ye hayırlı olsun..