Arkadaşlar genelde optimizasyon bölümünü takip ediyorum.
Gözüme çarpan bir konuyu sizle paylaşayım.
Öncelikle ahrefs backlink sorgulama sitesini kullanıyorum.Bilenler bilir bu sitede çizelgede kaybettiğiniz backlinkler kırmızı ile gösterilir.Ancak sanırım ücretsiz kullanıldığında nereden link kaybettiğinizi göstermiyor.
Bende bunu öğrenmek için bikaç gün önce Majestic SEO üye oldum.Üye olduğunuzda ücretsiz olarak bazı araç gereçleri kullanabiliyorsunuz.
Majestic SEO backlink sorgulama kısmında Lost isimli bir sekme var ve burda kaybettiğiniz backlinklerin bir kısmını görebiliyorsunuz.
İşin en ilginç tarafı ise şu :
imleme sitelerinde sitenizi yada konunuzu imlediğinizde, yada bir tanıtım yazısı aldığınızda, bu linkler anasayfadan yada ilgili sayfadan başka bir sayfaya geçtiğinde burda bu linkler kayıp olarak gösteriliyor.
Biraz daha açayım.Örneğin bir otomobil sitesini imlediniz ve
www.oyyla.com/otomobil kategorisinde siteniz gözüktü ve burdan backlink kazandınız ancak konular arttıkça siz 2-3-4 sayfalara geriliyorsunuz ve Majestic SEO /otomobil sekmesinde o ilk sayfada sizi göremeyince bunu lost backlink olarak kaydediyor.Aynı şekilde ana sayfada aldınız bir tanıtım yazısı 2. sayfaya düşünce yine bu olay beliriyor.
Şimdi asıl sorun Majestic SE'dan kaynaklı oldunu düşünmüştüm ancak ahrefs tede backlink kayıpları görüyorum.Bu bana oldukça ilginç geldi.Neden acaba bilhassa imleme sitelerinden alınan linkler bir süre sonra lost olarak gözüküyor.
Siz ne düşünüyorsunuz.
Yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.