Ben zaten matematik ve fiziğe karşı değilim yurtdışında okuyorum hem de kaliteli olmayan dandik denilebilecek bir üniversitede ama burada gördüğüm eğitim bile Türkiye'dekinden kat kat iyi diyebilirim. Buraya gelme amacım da okumak değil zaten ama öğretiyorlar ister istemez.
Özellikle fizik oyun yazılımlarında en önemli konudur. Asla karşı değilim ama karşı olduğum olay sürekli türev integral cebir görülmesidir Türkiye'de 2. sınıfta hala daha bunları gösteren üniversiteler mevcut. 4. sınıfa geleceksin matematik mezunumusun anlamayacaksın bile. Fizik ise lise fiziği gösteriliyor. Uygulamalı nerelerde fizik kullanıldığı değil, bildiğin hareket kuvvet tarzı konular gösteriliyor.
Dediğin gibi bide bir şirkete girersin bilgisayar mühendisi olarak, koyarlar bi tane muhasebe programının başına gün boyu onunla uğraştırırlar. Yeni birşeyler üreteyim falan yok. Parayı ordan kazanıyoruz ya, evler arabalar alalım yeni birşey bulmayalım hiç. Aslında sorun bizdeki kafa yapısında. Bana para gelsin gerisini boşver kafası mevcut.
orada paylaşım yapılan şeylerin de içine etmesini çok kolay beceriyoruz biz dedim ya 3-5 dolar için yapmayacağımız şey yok. github.com şimdilerde maşallahı var Türk spam merkezi gibi. Adamlar aylarca uğraşıyor birşeyler üretiyor biz oraya nası link eklesek diye uğraşıyoruz. Aslında bu son verdiğim örnek nasıl kafa yapısında olduğumuzu gösterir.
Milli piyango sonuçları yazıp google'da arama yaparsınız görürsünüz ne demek istediğimi. Annelerini çok güzel şekilde anıyorum bu arkadaşların. Karşıma gelsin, yüzüne karşı da söylerim. İnsan emeği dünyada en değerli şeydir. Emeği yok sayan, üzerini pisleten ise en büyük düşmanımdır.
Ha bunda bizde de suç yok. Konu siyasete girecek ama başımızdakilerde sorun. Halka çözüm üretenleri desteklemek yerine nerde kendi tarafında adam var onları destekliyorlar. Ne örnekler verilir ama konu değişmesin güzel derdi olanlar yazıyor.
Son olarak bir arkadaş sormuş Yazılım Mühendisliği ile ilgili.
Yazılım Mühendisliği = Bilgisayar mühendisliği güzel kardeşim. 1 tane farkını söyleyin Türkiye'de bunun ben herkesten burada özür dilerim. Derslere bile
ortak giriliyor farkından bahsedin de görelim.
Çok ama çok üzülüyorum Türkiye'de bu güzelim mesleği küçümsedikleri için. Bunu ilk başta küçümseyenler üniversite hocalarımız.
Dgs olayını iyi araştırmanı öneririm. Dgs ile gelenler 2 dersten kaldığı taktirde okuldan atılıyorlar diye biliyorum(en azından benim zamanımda öyleydi). Bilgisayar Mühendisliği'nde de kalma ihtimalin yüksek olduğu için diplomasız kalırsınız.
Çok güzel açıkladınız hocam, hepimiz bu sorunların farkındaysak ne mutlu bizlere. Böyle şeyleri anlayan ve konuşabileceğimiz insanların forumda olması güzel bir duygu.
Github olayı gerçekten üzücüydü, forumda şikayet konusu açılmıştı bu konu hakkında fakat kötü niyetli insanlar görüpte olay çoğalır diye konuyu sildim.
Bence sorun bizim insanımızda. Türk insanında ego var, kapris var, kıskançlık var. İlla ki birbirlerini aşağı çekeceler, güzel bir iş gördülermi hemen onu kopyalayacaklar. Bir yerde güzel iş yapan büfemi var, hemen etrafında 10 tane açılır. Güzel bir web sayfasımı yapıldı, hemen klonlanır orada burada kopyaları ortaya çıkar.
Gönül isterdi ki şu forumda, abstract class konuşalım, test mühendisliğini ele alalım, konuşalım, tartışalım, öğrenelim, ölçeklenebilirlikten, versiyon kontrol sistemlerinden bahsedelim ama,
insanlar 20 tl kazanmanın derdinde. Bot'um çalışmıyor, şu kodu düzeltiverde çıkıp gideyim paramı alayım derdindeler. Tek öğrenmek istedikleri para şurada hamburger parasını alabilmek için, işini halletmek. Amaç öğrenmek, kendini geliştirmek veya birşeyler yaratmak, farklılaştırmak değil.
Birde Üniversitelerin Microsoft kölesi olmasından bahsedelim.
C# ezberleyen başka bir becerisi olmayanlardan konuşalım.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:19:53 -->-> Daha önceki mesaj 17:19:02 --
Ek olarak DGS'de intibak kalktı arkadaşlar. Bende bu sene myo 2.sınıftayım ve hazırlanıyorum. Artık bölümden atılma olayı yok, belirli sayıda dersi veremez iseniz.
Şu anda DGS ile kazandığınızda bir çok üniversite (türkdili-inkilap) derslerinden muaf edip en baştan 1.sınıftan başlatıyor. (itü-boğaziçi-iü-ege-anadolu vs. vs)
Bunun dışında az sayıda bazı üniversiteler 2 veya 3.sınıftan başlatıyor.