Bir yere kadar haklısınız hocam fakat, Amerika'da, Hindistan'da son derece ağır Calculus ve Fizik dersleri veriyorlar. Bence Bilgisayar Mühendisi'nin iyi bir matematikçi veya fizikçi olması gerekir.
Fakat Türkiye ile o ülkeler arasında şöyle bir fark var. O yüzden Türkiye'de o dersler gereksiz görülüyor.
Oradan mezun insan ile Türkiye'den mezun Bilgisayar Mühendisinin yapacağı işler farklı. Türkiye'de yapılan iş belli. Crud'dan ibaret Web Yazılımı, Stok Programı, Muhasebe Programı, Mobil Uygulama gibi şeyler.
Fakat Amerika'da adamlar neler neler yapıyorlar. Otomobil yazılımları, linux kernel'ları, robotik, ağ yazılımları vs. vs. adamlar binbir türlü şeyle uğraşıyorlar. Adamlar bambaşka bir dünyada ve bizden bambaşka bir kafadalar. Türkiye'de sınırlı şeyler yapılıyor, ama yurtdışında binbir çeşit alt dal var.
http://geekli.st biraz bakın arkadaşlar bu sosyal servise, Dünya'da ki en önemli geliştiricileri takip edebilirsiniz,tanışabilirsiniz.
Adamların paylaşımlarını gördükçe ağzım açık kalıyor. Farkı anlayacaksınız.
Ben zaten matematik ve fiziğe karşı değilim yurtdışında okuyorum hem de kaliteli olmayan dandik denilebilecek bir üniversitede ama burada gördüğüm eğitim bile Türkiye'dekinden kat kat iyi diyebilirim. Buraya gelme amacım da okumak değil zaten ama öğretiyorlar ister istemez.
Özellikle fizik oyun yazılımlarında en önemli konudur. Asla karşı değilim ama karşı olduğum olay sürekli türev integral cebir görülmesidir Türkiye'de 2. sınıfta hala daha bunları gösteren üniversiteler mevcut. 4. sınıfa geleceksin matematik mezunumusun anlamayacaksın bile. Fizik ise lise fiziği gösteriliyor. Uygulamalı nerelerde fizik kullanıldığı değil, bildiğin hareket kuvvet tarzı konular gösteriliyor.
Dediğin gibi bide bir şirkete girersin bilgisayar mühendisi olarak, koyarlar bi tane muhasebe programının başına gün boyu onunla uğraştırırlar. Yeni birşeyler üreteyim falan yok. Parayı ordan kazanıyoruz ya, evler arabalar alalım yeni birşey bulmayalım hiç. Aslında sorun bizdeki kafa yapısında. Bana para gelsin gerisini boşver kafası mevcut.
orada paylaşım yapılan şeylerin de içine etmesini çok kolay beceriyoruz biz dedim ya 3-5 dolar için yapmayacağımız şey yok. github.com şimdilerde maşallahı var Türk spam merkezi gibi. Adamlar aylarca uğraşıyor birşeyler üretiyor biz oraya nası link eklesek diye uğraşıyoruz. Aslında bu son verdiğim örnek nasıl kafa yapısında olduğumuzu gösterir.
Milli piyango sonuçları yazıp google'da arama yaparsınız görürsünüz ne demek istediğimi. Annelerini çok güzel şekilde anıyorum bu arkadaşların. Karşıma gelsin, yüzüne karşı da söylerim. İnsan emeği dünyada en değerli şeydir. Emeği yok sayan, üzerini pisleten ise en büyük düşmanımdır.
Ha bunda bizde de suç yok. Konu siyasete girecek ama başımızdakilerde sorun. Halka çözüm üretenleri desteklemek yerine nerde kendi tarafında adam var onları destekliyorlar. Ne örnekler verilir ama konu değişmesin güzel derdi olanlar yazıyor.
Son olarak bir arkadaş sormuş Yazılım Mühendisliği ile ilgili.
Yazılım Mühendisliği = Bilgisayar mühendisliği güzel kardeşim. 1 tane farkını söyleyin Türkiye'de bunun ben herkesten burada özür dilerim. Derslere bile
ortak giriliyor farkından bahsedin de görelim.
Çok ama çok üzülüyorum Türkiye'de bu güzelim mesleği küçümsedikleri için. Bunu ilk başta küçümseyenler üniversite hocalarımız.
Yazılım Mühendisleri Yok mu Yazılım Mühendisleri
Dgs olayını iyi araştırmanı öneririm. Dgs ile gelenler 2 dersten kaldığı taktirde okuldan atılıyorlar diye biliyorum(en azından benim zamanımda öyleydi). Bilgisayar Mühendisliği'nde de kalma ihtimalin yüksek olduğu için diplomasız kalırsınız.