Merhabalar,
Trakya Üniversitesi 4.sınıf öğrencisiyim bende.
Hazırlık olanlar veya yeni kazanmak için çalışanlara öncelikle şunu söyleyeyim; 4 sene sonunda herşey olabilirsiniz.
Örneğin; 2 gün içinde çok gelişmiş bir programda tasarlayabilirsiniz veya basit bir Sql sorgusu bile yazamayabilirsiniz. Bu tamamen sizin elinizde olacaktır.
Şuan son sınıfım ve geçen sene birçok yerden iş teklifleri aldım. Fakat sınıf arkadaşlarımın çoğunda aynı şeyleri göremiyorum. Hala Java ile Javascript'in aynı olduğunu iddia edip beni çürütmeye çalışanlar çıkabiliyor. Acı ama gerçek bu.
İş öğrencide bitiyor.
Hocalar dersi anlatır ve çıkar giderler.
Sınavlar tamamen ezberden oluşan formalitelerdir. Size hiçbirşey katmayacaklardır. Sınavdan 1 saat sonra hepsini unutacaksınız.
4 yılda toplasanız 1,5 sene anca gitmişimdir okula.
İnternette binlerce kaynak var.
Oturun izleyin,dinleyin,uygulayın.
Keşke şuan birinci sınıfıma geri dönebilseydim.
Dediklerimi ciddiye alın arkadaşlar;
1 kitap alın. Herhangi bir programlama dili kitabı olsun.
Onun sayfalarını çizin,karalayın,parçalayın.
Hatırlarım Deitel kitabı vardı bende.
1 sayfasını anlamak için tam 30 dk boyunca 20 satırı sürekli okuyup anlamaya çalışmıştım. Okuyup geçmeyin,her cümleyi anlamaya çalışın.
İlk 2 sene okulun liseden bir farkı olmayacaktır.
Matematik - Türkçe - Fizik gibi derslerle zihniniz körelecektir.
Bazılarınız tamamen bu derslere odaklanacak,bazılarınız ise daha başka şeylere.
Siz siz olun,bu derslere gitmeyin.
Sınav haftasından 1 hafta önce yazısı güzel bir kız bulun ve notları fotokopi çektirin. Az çalışın ama öz çalışın. Sınavları öyle veya böyle bir şekilde geçeceksiniz nasılsa. Hatta geçemeyin,sorun değil 1 sene uzatın.
Ama son sınıf olduğunuzda kendinize bir dönüp bakın. Ben 4 sene ne yaptım. Şuan ne biliyorum. Kariyer.net'e girip Bilgisayar Mühendisi iş ilanlarına bakın. Ne istiyorlar,ne bilmem gerekiyor.
Html mi öğrenmek istiyorsun.
Yüzlerce kaynak var.
Yine de sen 1 kitap al.
Az önce de dediğim gibi o kitabı parçalaya parçalaya yala,yut,ezberle ( :
Kitap sonuna geldiğinde kendine dönüp abi ben artık bunu biliyorum diyebiliyorsan iş bitmiştir. Geç Css'e,geç C'ye,C++'a vs..
Çok uzun oldu farkındayım; son olarak şunu söyleyeyim, eğer hazırlıksanız veya birinci sınıfsanız lütfen dediklerimi dikkate alın. Ve unutmayın; çok şanslısınız. Yeter ki birşeylerin bilincinde olun.
Bu arada bu konu çok güzel olmuş ( :