Okuyanların umduğunu bulamadığına adım gibi eminim. Türkiye'de bu bölüm okunmaz. 2. sınıfta bıraktım.

Bir bilgisayar mühendisine lisede gösterilen Kimya, Sosyoloji (Sosyal bilimlerin afillisi), Matematik gibi dersler hala gösterilmeye devam ediliyor. matematik gösterilir tamam ama matematik 1 - 2 - 3 - 4 diye giden bir matematik de gösterilmez. mantık dersini bu şekilde gösterseler bir nevi anlarım ya da olasılık derslerini. Yaptıkları tek şey türev integral cebiri ezberletmek.

Türkiye'de 1. sınıfta göreceğiniz tek programlama dili C'dir. Ondada yıldız falan yapın derler, bir de problem çözdürürler al sana C. (Bunu okuyanlar onaylayacaktır. )

2. sınıf
Sosyoloji dersi devam eder çok önemli bir derstir. Sizi matematik profesörü yapmaya da yemin etmişlerdir. O kadar çok matematik görürsün ki mide bulandırır artık. Bunun yanında Fizik görmeyi de unutmayın tabi. c++ öğrenirsiniz bu arada onu da söyliyeyim ayıp olur.

3. sınıf
hakkında bilgim yok 2 de bıraktım küfrede küfrede.

4. sınıf
....

Yurtdışında ise;

1. sınıf;
C, Linux, Html, XML, Javascript, Assembly, Computer Art., C++ diye gidiyor.
2. sınıf
Java, Database, Network, Linux 2 diye gidiyor.
3. sınıf
Oracle ve 2 tane tez olarak üniversiteyi bitirirsiniz.

Bunların yanında çeşitli seçmeli derslerle bu öğrendiklerinizi devamlarını alabilirsiniz.

Kısacası, durumunuz uygun ise üniversitenizi değiştirmenizi öneririm. Mümkünse Amerika, İrlanda, İngiltere gibi yerlerde okumanızı öneririm.

Kırıcı olmak istemem yeni kazanmış heycanlı kişilere karşı ama dediklerimin yüzde yüz ü doğru.