Google’ın sitede geçirilen süreyi ölçüm biçimi ile alakalı bir durum. Analytics kodunuzun yerleştirildiği web sitenizde bir sayfa ziyaret edildiği zaman sayaç işlemeye başlıyor. Ne zamanki ziyaretçi 2. bir sayfaya geçiş yapıyor, önceki sayfada kalınan süre kaydediliyor ve yeni ziyaret edilen sayfa için süre işlemeye devam ediyor. Ziyaretçi sayfada 1 saniye de kalsa, 10 dakikada kalsa son ziyaret edilen sayfada geçirilen süre 00:00:00 olarak gözüküyor.
teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. diğer sayfalara geçiş yapmaları önemli tabi ama daha çok içerik gerekli bunun için. görsellik konusunda site yetersiz mi bilmiyorum ama içerik daha önemli gibi geliyor bana.
Hocam herşeyi 1. sayfaya endexleyip diğer sayfaları zayıf bırakırsan sıkıntı olur. O nedenle diğer sayfalarınıda ziyaretçilere yararlı hale getir. Ana sayfandan yan sayflarına linkler koyarak sayfa gezme olasılığını yükseltebilirsin.
buna örnek verecek olursak nasıl linkler koyabiliriz? kullanıcı sitenin en altına inmez hiçbir zaman. yanlarda da zaten son haberler popüler konular mevcut. başka neler yapılabilir fikirleriniz önemli benim için.