Zafer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu ülkenin dini yoktur.

I. Devletin şekli
MADDE 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
II. Cumhuriyetin nitelikleri
MADDE 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan
haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve
sosyal bir hukuk Devletidir.
III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti
MADDE 3- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.
Başkenti Ankara’dır.
IV. Değiştirilemeyecek hükümler
MADDE 4- Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2
nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif
edilemez.
*
Bu Anayasa; Kurucu Meclis tarafından 18/10/1982’de halkoylamasına sunulmak üzere kabul edilmiş ve 20/10/1982 tarihli ve 17844 sayılı
Resmî Gazete’de yayımlanmış; 7/11/1982’de halkoylamasına sunulduktan sonra 9/11/1982 tarihli ve 17863 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de
yeniden yayımlanmıştır.

Zoruna gitse de; Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
Zoruna gitse de; Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
Zoruna gitse de; Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Aç anayasayı oku belge diyeceğine be adam. O senin ana belgen.
Sen nesin bilmiyorum hristiyanmısın yahudimisin de tarafını belli et ona göre konuşacağım.

He şunuda ekliyeyim ben bunlar yok demedimki nereye getirdin sen o küçücük beyninle diğer arkadaşla yazışmamın sebebi bir milletin uyutulması işte mevzumuzda bu sen gelmişsin bana dini o dini bu bende dini yok diyorum zaten ama halkı müslüman bir millet devletide müslüman olur sizin gibi nerenin tohumu olduğu belli olmayanlarda yani azınlık 1920 lerde 1 gecede yok edilen tarih sayesinde bunu yaptılar.