GokhanKara adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
HAKLISIN hocam felsefem sıfır hiçbir bilgim yok. Ben iş yaparım sadece laf yapamam siz harikasınız.Felsefeniz IQ tavan yapmış.

Kendiniz daha maddelerinizde ne yazdığınızı ya bilmiyorsunuz yada yazdığınızı okumuyorsunuz ?

= Logo kurumsal kimliğin bir parçasıdır. Markalaşmanın öğelerinden biridir.

MARKALAŞMAK. Markalaşmak bakkaldan ekmek alma ilemi oluyor ? Logo tasarımın gerçekten profesyonel olmuştur insanların aklında yer edinirsin beğenilirsin kitleni oluşturursun.

2 text type ile yapılan logolar kimin aklında kalır ? Kimsenin.
Eee amacımız projeyi geliştirmek, yaygınlaştırmak, insanlara en iyi şekilde sunmak değilmiydi ?

Marka olabilmenin tek altın kuralı LOGO tasarımıdır diyorum başkada birşey demiyorum.
Logoya ve arayüze önem vermeyen insanların başarısı : ya yazdığı yazılımdır yada başka sebeblerdir.

Siz birşeyleri bildiğinizi iddia ediyorsunuz ama ben buna katılmıyorum.

Felsefen sıfır demedim. Ama gerçekten çok eksik.
İşinle ilgili vizyonunla ilgili şüphelerim arttı.
Hele hele text type logoyu aşağılamana söyleyecek söz bulamadım.
O dünyanın en zor işlerinden biri.
Text type logo için adamlar on binlerce dolara font satın alır ya da tasarlatırlar.
Markalaşmanın sadece bir ayağıdır logo.
Hele hele text font yapmak grafik font yapmaktan çok daha zordur.
Dünya devi firmaların parası yok herhalde logo tasarlatmak için...

Kurumsal kimlikte, kurumsal renk, kurumsal müzik gibi kavramlar vardır.
En çok bilineni logodur.

Facebook dahiyane bir logo ile mi marka oldu?
Facebook'un dünya devi olmasında markasının ne etkisi olmuştur? Arayüz tasarımının ne fazlalığı olmuştur diğer sosyal medya sitelerinden.

Tamam yaptığın işe saygı duyuyor olabilirsin.
Dediğin gibi fiyatlar konusunda da arkandayım, logo tasarımı ve arayüz tasarımı yaratıcılık isteyen ve iyi bir ücreti hakeden bir iştir.

Ama ben sadece bir projenin en önemli 3 saç ayağından biridir demeni anlamadım. Google'ın ne arayüz tasarımı var? Google'a logo yapmasaydın ne değişirdi?

Önemli olan katma değerdir. Logo projenin markalaşma stratejisinde sadece bir parçadır. Bin tane video sitesi var, daha iyi logosu olanın daha çok ziyaretçisi mi oluyor? Google siteleri logosuna arayüz tasarımına göre mi sıralıyor?

Sadece yaptığın işin önemini abartmışsın. Tepkim ona yönelikti.