Vatan bilgisayarda satılan ürünleri internette "en ucuz ürünler" hizmeti veren sitelerdeki ürünlerle kıyaslamamanızı öneririm...
Sizin o taktiğinizi bende zamanında uygulayıp Galaxy Ace cep telefonu almıştım. O zamanlar akakce'de pinti.com.tr'de en ucuz du. Domain uzantısı geçmişi vs güvenip aldım. Fakat sonradan öğrendimki Paralel İthalat yapılıyormuş.
Bu gerçekten ciddi bir sorun. Paralel İthalat dedikleri olayda cep telefonuna herhangi bir firmanın garantisi yok. Sadece pinti.com.tr garanti veriyor. Herhangi bir arızada pinti ile iletişime geçip onların kucağına oturmak zorundasınız..
İlgi alaka sıfır. Biraz araştırdım internetten inanılmaz şikayet var paralel ithalat ürünlerin garanti ve değiişim işlemlerinde...
Vatan bilgisaydan aynı ürünü 40 TL ye pahalıya almış olsaydım derhal gider gırtlaklarına yapışırdım fakat pinti ve diğer paralel ithalat yapan sitelerde böyle bir imkanınız çok yok..
İstanbul Bilişim'de paralel ithalat yapan bir firma. Piyasadan ucuza sattıklarını iddia ederler hep. Belki gerçekten ucuza satıyorlardır fakat piyasada verilen hizmetten garanti hizmetini diğer firmalardaki gibi vermediklerinden fiyatta haliyle düşüyor...
Fiyat kıyaslaması yaparken bu kriterleri göz önünde bulundurun.
2 firma %100 hem distribütör hemde kendi garantilerini veriyorlarsa (yani ürün arızasında ürünü aldığınız yerden de garanti hizmetini alıyorsanız) o zaman fiyat ve firmanın büyüklüğünü kıyaslayıp ürünü alın.
Fakat Paralel İthalat firmasıyla Vatan Bilgisayar gibi kurumsal firmaların kıyaslayıp fiyat karşılaştırması yapmamanızı öneririm...