2012 den sonra google adsense politikalarında özgün olmayan içeriklere karşı savaş açmış durumda sanki. Yönergelerini okuyorsunuz içeriklerdeki telif haklarından bahsediyor.bu telif maddelerine uymazsan ban yaparım diyor..Bir yandan bakıyorsun binlerce haber sitesi iha'dan çatur çutur haber çekiyor ve yıne bakıyorsun o haber sitelerinin reklam alanlarına tamamı adsense..Bir arkadasla konuştum kopya içerik giridigi için hesabının kapatıldıgını adsense den gelen mail de bizzat söyleniyormus açık açık..Şimdi bakıyorsun yüzde 75 lik bir kesim çalıntı içerikten bişiy olmaz diyor.. Öte yandan yuzde 25 lik kesime bakıyorsun kesin ban sebebidir diyor..Adsense yonergelerine bakıyorsun tam anlamıyla maddelerinde çalıntı ya da alıntı terimler geçmesede onu ima etmeye çalışıyor gibi..Öte yandan bakıyorsun haber siteleri iha dan haber parçalıyorlar adsense reklamları ile..Bu konunun gerçek anlamda tartışılması gerek diye düşünuyorum..Bir netlik kazanması lazım bu işin..Birda olayın DMCA boyutu gibi bir saçmalıgı var..full özgün yazmış oldugum içerigime bile DMCA uyarısı aldım gecen hafta.ne oluyor hemşerim dedim açtım google da içerigimi tarattım bir tane kelime bile uyuşmuyor ama uyarı alıyorsun..