Server4you firmasını 2 yıldır kullanıyorum. şuanda en küçük dedicated serverini kullanıyorum. Önümüzdeki ay pro serisine geçeceğim...

Şimdi öncelikle bu firmanın eksileri ve artıları var. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki cpanel olmaması gerçekten çok büyük bir sıkıntı. Çünkü pleskte düzgün bir güvenlik programı aylığı 30-50 dolar civarında. yani hosting ücretinden fazla

2 yılda sadece 1 kere down oldu. Buda onlardan kaynaklı bir sorundu ve sadece 1 saat sürdü. Ondan sonra herşey düzeldir. Hızı oldukça iyi, fakat plesk kaynaklı fazla cpu ve ram işlemleri arada sırada can sıkıyor...

Evet gerçekten destek özürlü bir firma. Sana serveri veriyor ve başının çaresine bak diyorlar. İşin aslı şöyle bir durum söz konusu; Gerçekten onların müdahalesini gerektiren bir durum varsa 15 dakika içinde sorun çözülüyor. Ama server yönetmeden hiç anlamıyorsan, neredeyse firmadan hiç birşey talep edemiyorsun. Gene yardımcı oluyorlar ama çok yüzüstü oluyor....

Saldırılar konusuna gelirsek. Abimin bir datacenteri var. Birgün ondan rica ettim ddos saldırısı yapması için. 4 tane ayrı server, 100mb data çıkışıyla, benim serverime saldırdı...

1 dakika sonra tüm sitelerim down'a düştü. Saldırı durduktan sonra bile siteler açılmadı, çünkü server kendisini kilitlemişti Hardreset atmak gerekti...

Kısacası server yönetiminden biraz anlıyorsan, bu fiyata daha iyi bir sunucu bulamazsın... E hizmetleride iyi değil ama orta denebilir. Ben dedim gibi önümüzdeki ay 4 gömlek üstü olan aylık 49 euroluk dedicated kiralayacağım.

Unutmadan, kafanda canlandırman için küçük bir örnek vereğim;

Sitelerimden birtanesi dosya yükleme sitesi, günlük 1 gb dosya yüklenip, 400-450 gb dosya download edilen - 7-13 k hiti olan bir site

Sitelerimin ikincisi resim sitesi. Günlük 7-9k ziyaretçisi var - 54k gösterimi. günlük 120-190gb veri transferi oluyor.

tüm bunlar haricinde hitleri 50-1000 arasında olan 15 site daha var.

yani anlatmaya çalıştığım en küçük dedicated makinası bile baya iş yapıyor...