Romansanta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şevkini kırmak için değil sadece tavsiye Fırat kardeşim. Forum'da gördüğüm kadarı ile OOP icin biraz erken senin için. Nacizane tavsiyem endine biraz daha zaman tanı zaten uygun zaman geldiğinde sen istemesende öğreneceksin istemesende kendini OOP/OOD içinde bulacaksın
Bence bunları en başta öğrenmesini tavsiye etmeliyiz hocam. Çünkü forumda bugüne kadar gördüğüm kadarıyla, bu işten para kazanacak seviyeye gelenler bir daha kendilerini geliştirmeye merak sarmıyorlar ve o kötü kod yazma performanslarına devam ediyorlar. Bence erken demeden, yeni başlayanlar Php'yi nesne tabanlı olarak öğrenmeli diyorum. Yanlışım varsa düzeltin. Kafa karışıklığı elbet olacaktır, benimde bilmediğim metodlar var bir sürü fakat en azından ileride sağlıklı kod yazar ve sistem tasarlar.
Java tamamen nesne tabanlı, C# desek yine nesne tabanlı. O diller ile geliştirme yapanlar mecburen OOP ile ilgili metodları, class'ları öğrenmek zorunda kalıyor. Php'de bunu yapmak zor olmasa gerek.

Benim önerim daha NESNE TABANLI PROGRAMLAMA'ya Java ile başlaman. Java ile uygulama geliştir ileride kullan demiyorum, Java ile ilgili dökümanları araştır, ufak alıştırmalar yap, sınıflar arasındaki ilişkilere bir göz at. En azından constructor,static,private,public gibi tanımların ne işe yaradığını öğrenmeni tavsiye ederim.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:09:13 -->-> Daha önceki mesaj 23:07:13 --

oophp adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
önce php nin kendi fonkisyonlarını %90 a yakın öğren daha sonra video yerine araştırarak birşeyler yapmaya çalış birçok video yeterli değil, class mantığını anlaman lazım önce bunuda en iyi yaza yaza burnundan gele gele öğrenirsin, miras mantığını iyi kavra başlangıç ve bitişleri iyi kavra, değişken saklamayı fonksiyon türlerini, mesela örnek bot yazıyorsun curl e bağlantı kuracak mısın evet, bir botta 5 kere bağlanman lazım diyelim mantıklımı tek tek yazmak bunları saklarsın işte tek tek fonksiyon dolaştırmak yerine tek işlemde herşeyi basitçe işlersin, preg_match çekeceksin tek tek yapmak mantıklı mı, 1 kere yaz en güzel kullanacağın şekilde her yerde kullan, class bilmenin avantajını kullan. 2 dk da bot yazarsın. en büyük siteleri iyi bir class alt yapısıyla 1-2 günde yapabilirsin. Kendine bir db bağlantı ve işlemler class ı yaparak başla, çok kullanacağın fonksiyonları ayır, class ta söylendiği gibi çok fazla performans kaybı falan olmaz ama kalkıpta basit bir mail gönderme içinde class yazılmaz, r10 da satılan alışveriş,haber,arkadaşlık,ilan sitelerini düz php yazanlara çok üzülüyorum ben, kendilerine pieycpiciyim demelerine de çok üzülüyorum, umarım çok iyi kavrarsınız ve webmaster değil programcı olursunuz, 2. kendinizi yedirmeyin düz php herkes yazar class herkes yazamamaz işe girdiğinizde php programcısıyım deyin hakkınızı alın, class mantığını anladığınızda programlamaya bakışınız değişecek herşeyi çok kolayca kafanızda oturtup kolayca kodlayacaksınız. Yardımcı olmaya çalışırım istediğiniz zaman yazabilirsiniz.
Ağzınıza sağlık. Sizin gibi düşünen insanları aktif olarak görmek isteriz forumda.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:13:18 -->-> Daha önceki mesaj 23:09:13 --

Ek olarak frameworklere göz atacak olursan Symfony, Zend Framework en güçlü çekirdeğe ve community'e sahip frameworklerdir. Onun dışında Yii Framework'ü öneririm. Laravel var yeni geliştirilmeye başlandı onunda sistemi çok iyi fakat tek kişi tarafından geliştiriliyor diye biliyorum.

Codeigniter gibi sistemlerle benim gibi vaktini boşa harcamamanı öneririm
Eğer İngilizcen var ise bu konuda çok fayda sağlayacak bir kaç kitap önerisinde bulunabilirim.