2010-2011 tarihinde üniversiteye ilk kaydımı yaptırmıştım. Myo 2 sene katkı kredisine başvurdum.

1 sene okudum daha sonra kaydımı sildirip başka üniversiteye kaydoldum ve belgelerimi bildirmediğim için 2. sene kredi almadım, hiçbir işlem yapmadan kestiler kredimi. Bende tekrar almak istemedim.
Eski üniversite'de sadece 1 sene para aldım. Kayıt sildirdikten sonra 1.sınıftan tekrar başladım ve şuan 2. sınıftayım, yani 3.senem.

Tam olarak bu borç ödeme sigortalı işe başlayınca başlamıyormuydu.

Şuan sorgulama yaptığımda kredi bitiş tarihi 30/09/2012 görülüyor. Yani normal 2.senemde bitmiş sorun yok. Ödeme başlangıç tarihi ise 01/09/2013 olarak görünüyor.

Şimdi burada bir problem varmı sizce. Sonuç olarak benim üniversitem 2013 Haziran ayında bitecek. 1 sene daha ertelemesi gerekmezmi ? Böyle bir durum başına gelen varmı ? Ayrıca ödemez isek faiz oranları nasıl ? Çünkü ben 2-3 sene daha okuyacağım, ya lisansa geçeceğim ya da açıköğretim lisansa bu %100 olacak bir ihtimal.

Şimdiden bu konu ile ilgilenmelimiyim sizce ? 1 sene daha erteletmelimiyim öğrenci olduğumu belirtip, yoksa bu seneki okul bitince, yeniden başka üniversiteye geçeceğim için lisans eğitimine oradaki öğrenci belgemlemi belirtip öğrenim sonunda ödemeliyim.