önce php nin kendi fonkisyonlarını %90 a yakın öğren daha sonra video yerine araştırarak birşeyler yapmaya çalış birçok video yeterli değil, class mantığını anlaman lazım önce bunuda en iyi yaza yaza burnundan gele gele öğrenirsin, miras mantığını iyi kavra başlangıç ve bitişleri iyi kavra, değişken saklamayı fonksiyon türlerini, mesela örnek bot yazıyorsun curl e bağlantı kuracak mısın evet, bir botta 5 kere bağlanman lazım diyelim mantıklımı tek tek yazmak bunları saklarsın işte tek tek fonksiyon dolaştırmak yerine tek işlemde herşeyi basitçe işlersin, preg_match çekeceksin tek tek yapmak mantıklı mı, 1 kere yaz en güzel kullanacağın şekilde her yerde kullan, class bilmenin avantajını kullan. 2 dk da bot yazarsın. en büyük siteleri iyi bir class alt yapısıyla 1-2 günde yapabilirsin. Kendine bir db bağlantı ve işlemler class ı yaparak başla, çok kullanacağın fonksiyonları ayır, class ta söylendiği gibi çok fazla performans kaybı falan olmaz ama kalkıpta basit bir mail gönderme içinde class yazılmaz, r10 da satılan alışveriş,haber,arkadaşlık,ilan sitelerini düz php yazanlara çok üzülüyorum ben, kendilerine pieycpiciyim demelerine de çok üzülüyorum, umarım çok iyi kavrarsınız ve webmaster değil programcı olursunuz, 2. kendinizi yedirmeyin düz php herkes yazar class herkes yazamamaz işe girdiğinizde php programcısıyım deyin hakkınızı alın, class mantığını anladığınızda programlamaya bakışınız değişecek herşeyi çok kolayca kafanızda oturtup kolayca kodlayacaksınız. Yardımcı olmaya çalışırım istediğiniz zaman yazabilirsiniz.