Object Oriented dediğimiz olay aslinda olmazsa olmazdır. Object Oriented olayı spagetti kod yazmaktan çok daha kolay ve Öğrenmesi çok basittir. Malesef bazı insanlar bunu yere göğe sığdıramayım çok zor dediğinede rastlıyorum. OOP mantığının zorlukla bir alakası olmayıp öğrenilmesi gereken belli başlı kavramlardan oluşuyor. Aklınızda ne kadar büyütürseniz bu iş okadar zor olucaktır.


Object Oriented Programlama dediğimiz olay class yapısı olmadan olmayacak bir yapıdır.
Nitekim class yapısı olmadan Object Oriented Programlama yapılabilinir denilirse gelmiş geçmiş tüm programlama dilleri Object Oriented demek olur.


Örnek olarak resim upload işlemini düşünürsek

Sınıfın bir metodu resmi sunucuya çeker diğer metod güvenlik olayı ve mime tipi kontrolunu yapar, bir diğeri boyutlandırma işlemini yapar, bir diğeri text veya watermark uygular, vs..

Bunu normal olarak yazarsan parametrelerden parametrelere geçip global vs.. gibi uğraşa uğraşa ve başka başka uygulamalarda belki entegre edilemeyen bir kod yazılır.

Object Oriented Programlama denilen yazılım abartılacak veya zor olan birşey değildir.

@msgr arkadaşım demiş "Fakat şimdi bir iletişim formu için de gidip classlar yazmaya gerek yok." evet basit trivırı bir iletişim formu için yazılınmaz ama smtp olayı db kayıt gibi işleri kapsayacak ve form değil formlar oluşturacak ise yazılınır.