Beyler isimtescil yerden yere vuruluyodu domainleri ihs'ye çektim. Bakıyorum ki ihs de yerden yere vuruluyo. Ee biz hangi firmayı kullanacağız?
türk firmalarını global firmalardan ayıran çok temel mental problemler var ve maalesef bizim zihniyetimiz bunu çözmeye müsait değil bence.
müşteri iletişimi alanında çalışmış birisi olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim: türkiye'deki maliyet hesaplarıyla ciddi, karşısındakine güven veren bir müşteri hizmetleri geliştirmek düşüncesinin kendisi afakidir. türkiye'deki güvenlik algılarıyla ve hukuki yapıyla da müşterilerin güvenliğini korumak pek mümkün değildir. türkiye'deki iş süreçleri yönetimi ile karşınızdakinin zamanının, eforunun önemini farketmeniz olası bile değil hele ki piyasanın önemli bir aktörü iseniz ve karşılıklı bağımlılıklar bir şekilde oluşmuş ise. Domain hizmeti veren herhangi bir firmanın sağlaması gereken başka yükümlülükleri de düşünerek istediğiniz kadar dallandırabilirsiniz bunu.
bence temel zihniyetler konusunda problemlerimiz var. türkiye'nin en büyük domain satan firmasının sistemiyle ilgili sorunları nedeniyle kullanıcılar sıkıntı yaşıyor adamların umurunda değil. Görüp görebileceğimiz en kötü transfer kodu verme yöntemini değiştirebilmeleri yaklaşık 6 aylarını aldı ki en dandik yabancı firmada olmayan bir yöntemdi vs.
çeşitli şikayetlerimizle ilgili ticketlar açtık bende ticket numarası var adamların sisteminde ne açık olan ne de kapanan ticketlar içerisinde görünmüyor düşünün müşteri hizmetinin boyutunu. E ben nereden uydurayım senin ticket numaranı.
Ben yayıncı değilim, bol miktarda domaini olan birisi olarak türk firmalarına güvenemiyorum.
firmalar açısından bakarsak da bu maliyetlerle hizmet vermeleri birle iyi. yabancının 9 dolara sattığı domain için aynı hizmeti verebilmeleri için bence o domaini 25-30 dolardan satmaları lazım ki bunu da burada kimse almaz. her ne kadar para olsa da zihniyetler nedeniyle bizimkilerin diğerleri kadar iyi hizmet veremeyeceğini düşünüyor olsam da nihayetinde para çokomel olayına dönmüş bulunuyoruz.