spreeX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
cok guzel ozetlemissin ustad bunu bilmiyordum iste turkiye de evlenmenin bana hicbir faydasi yok.ama norvecte mi yoksa baska bir avrupa ulkesinde mi evlenmek daha mantikli onu arastirmak lazim bide ona gore o ulkenin yasalarini arastirmam gerekecek...
Hocam,

Dunyanin nereseinde evlenirsen evlen, diger ulkeler bu evliligi tanir. Yani bir yerde evlenmenin sana ekstra bir faydasi olmaz. Sen oradaki Turk derneklerinin birini bul, ara elemanlari, onlara sor. Onlar bu isin kitabini yazmistir, sana detayli ne yapman gerektigini anlatirlar.

Turkiyede evlenirsen, evliligi Norvecte kabul ettirmek icin kagit isleri cok olur. Norvecte evlenirsen, evliligi Turkiyede onaylatmak icin yapman gereken tek sey konsolosluga gitmek.

Senin yerinde olsam Turkiyede evlenmem. Turkiyede kiz cocuklari okutulmadigi icin bosanirsa ortada kalirlar diye kadinlara ozel haklar taniyan yasalar var. Yani 40 yil sonra bosanirsan, hatun butun parani alir, ustune birde emekli maasina el koyar, dimdizlak kalirsin. Benim basima gelmez deme, dunyanin binbir turlu hali var. Yazdiklarina gore asik olmussunuz, 2 sene sonra ask mask kalmaz, gerceklerle karsilasinca isler istedigin gibi olmayabilir. Kesinlikle evlilik sozlesmesi yap. Sozlesmedede anlasmazlik halinde Norvec mahkemelerinde bu is cozulecektir ve taraflar birbirinde nafaka istemeyecektir falan yazdir. Karsi cikarsa bizim musluman olayi boyle dersin. Yalanda degil, islamda evlenmeden once hatuna onun belirledigi bir para verilirki, bosanirlarsa o para ile hayatina devam ettirsin. Yani sen herseyden once bu evliligi nerede yaparsam karli cikarim sorusu yerine bu evliligi nerede yaparsam daha az zararli cikarim sorusuna odaklan...