ben yurtdışında evlendim. konsolosluğada herhangi bir bildirim yapmadım. ama hala türkiyede bekarım.
evleneceğin bayan nereli ?
nereliyse o ülkenin avantajlarına bak iş imkanlarına. yani kısaca getirisine götürüsüne.
şunuda düşünmelisin ;
allah korusun boşanma raddesine gelirsiniz, türkiyede bir boşanma davası 2 yıl sürüyor. ukraynada 2 gün
asıl soru şu ;
neden yurtdışında evlenme kararı aldınız ?
sanirim bir yanlis anlasilma oldu yurt disinda evlenme karari almadim ben aslina bakacak olursak turkiye de evlenmek istiyorum cunku norvec te evlilik olayi cok cetrefilli... ornegin; polis evli olundugu zaman gelip arastiyormus herhangi bir gecimsizlik var mi diye, bir de komsulara felan soruyorlarmis bunlar anlasabiliyor mu diye felan... kurallar cok kati olunca burda evlenmek istemiyorum acikcasi.bosanmak 2 gun burda da allah gostermesin bir sorun olurda bosanmak istersek hersey cok kolay bitebilir ama turkiye de bosanmak kolay olmadigi icin o surede aradaki sorunlar bile cozulebilir
benim merak ettigim vatandaslik olayi ayni zamanda yili doldurunca turkiye de evlensem dahi vatandas olabiliyor muyum ? yoksa vatandasi olabilmek icin yurt disinda mi evlenmek gerekiyor...
herhangi bir kaybim oluyor mu turkiye de evlenerek ben bu ulkenin yasalarini bilmedigim icin turkiye de evlenmekten yanayim ama tr de evlenmek benim zararima olacaksa burda evlenmeyi dusunuyorum.
biz severek evleniyoruz bu sorulari sormam belki vatandaslik icin gibi bir yanki uyandiracaktir ama kesinlikle oyle degil ama evlenmisken tabi avantajlari en iyi sekilde degerlendirmek en dogal hakkim.