31 aralık 2012 tarihinde askerlik tecil sürem bitiyor. Bu ayın başında aöften öğrenci durum belgesi alarak ptt den bağlı olduğum askerlik şubesine gönderdim.
Son 10 günde 5 farklı zamanda askerlik şubesini aradım. Ama hergün bir bahaneyle çalışan yok, elektrik yok vs. kimseye ulaşamadım. Bugün tekrar aradım tecil süremi öğrenmek için ama belgeyi halen işlememişler. Bu şekilde işlenecek birçok belge olduğunu ve şubat ayında aramamı söylediler. Ama 31 aralık 2012 tecil sürem bitiyor. Bunu sordum yani ceza vs. olur mu? Geç işlerseniz cezalı duruma düşmeyeyim daha önceden zaten idari para cezası ödedim dedim. Ama pek tatmin olmadığım cevaplar aldım. Sonunda ocak ayında da işlense bile belgeyi gönderdiğim için sorun olmaz dediler. Zaten görevli kişiye laf anlatmak baya zor oldu. Ben nedersem diyeyim o kendi istediği cevapları veriyor. Ne zaman devletin bir kurumunda işim olsa sorun yaşıyorum. İşini doğru yapan devlet memuru kaldı mı merak ediyorum.
Neyse sormak istediğim benimle aynı sorunu yaşayan ve bu konuda önerisi olan var mı?