Selamlar,

Boşu boşuna tartışma çıkmış

Ben Taner'e ve size katılıyorum. İkinizin de haklı ve haksız yanları var.

İlk olarak ben de Taner gibi sizin mcpd olmadığınızı düşünüyorum her ne kadar açık olarak belirtmese de bana pek inandırıcı gelmedi yani yazılarınızda çelişki gördüm ha çok mu önemli bir sertifika bana kalırsa hayır. Çünkü sorular zaten nette yayınlanıyor birazcık da şanslıysanız yüzdeliği yüksek yayınlanmış soruların çoğu çıkar mcpd aşamalarını kolayca geçebilirsiniz ingilizce bile gerekmez sadece ezber. bu şekilde alan tanıdıklarım var

Taner in haksız olduğu konu da bir kaç mesajına dikakt ettim birilerini iğlenemeye çalışıyor ama bunlara gerek yok. Ben kendisini az çok takip ediyorum ve gerçekten iyi bir yazılımcı olduğunu düşünüyorum.

Sizin referans olayına gelirsek, forum için mi referans arıyorsunuz yoksa kendi profesyonel kariyeriniz için mi? Eğer ikincisiyse buradan bir şeyler beklemek yerine kendiniz bir proje düşnün ve onu yapın bu şekilde adınızı daha iyi duyurabilirsiniz.

forumda referans kazanmak istiyorsanız da açtığınız konu doğru ancak yeterli değil. Ücretin düşük olması güzel bir şey ama daha önce yaptığınız işleri referans olarak gösterirseniz daha olumlu sonuçlar alırdınız. Mesela ben yazılımcıyım ve daha önce şu şu şu şu işleri yaptım diyerek klasınızı göstermeniz gerekliydi ama sadece basit bir siteyi referans olarak koymak biraz komik olmuş ki site işleyişini bile yerine getiremiyor doğru dürüst. sadece youtube dan arama yapıyor ve bir kaç benim anti virusun virus olarak gördüğü bir kaç siteye mp3 convert için yönlendiriyor. Daha ciddi referanslar sunarsanız iyi olur.

ikinci olarak da programlama bölümünde genel itibariyle yazılımda karşılaşılan sıkıntılar ile ilgili konular açılıyor yani biraz yanlış yerdesiniz bana göre. Bunun için buraya konu açsaydınız daha yararlı olabilirdi sizin için.

kısa bir tavsiye de vereyim izninizle, bana göre önemli olan bu forumdaki referans sayısı değil sizin gerçek hayatta yapmış olduğunuz işlerdir. ben bu forumu ticari olarak kullanmıyorum, ayda yılda bir çok güzel bir proje denk gelirse kabul ediyorum ama burada iş yapmamam beni kötü bir yazılımcı olarak göstermez ve inanın zerre kadar da umrumda değil. Çünkü ben kariyerimi bir çok yazılımcının hayal bile edemeyeceği şeyler ekledim. O yüzden çok da referans olayına takmamak lazım. Eğer elinizde sağlam bir kaç projeniz varsa r10 daki 100 tane itrade den çok daha önemlidir.

Kolaylıklar dilerim,
Saygılar