öğrenci ya da başkası sigarayı bırakmak istemezse bırakamaz zaten.
sigara bırakmak zor mevzusuna gelince evet zorlar biraz ama bırakılamayacak bir şey değil daha önce bıraktım 9.5 ay hiç içmedim, irade meselesi.
o senin dediğin olay yani 3-5 dal lisededir. üniversitede böyle bir şeye kolay kolay denk gelemezsin. çünkü üniversitede kaçak sigara çok bulunuyor, getirip satıp para kazananlar oluyor.
ben sana diyorum ki sigaraya zam yapmak sigaradan caydırmaz insanları, devletin böyle bir gayeside yoktur zaten.
bu ülkede üstüne giyecek 1 parça kıyafetin 1 lokma ekmeğin varsa tamam. bundan sonra lüx sayılıyor. bunların hepsinden de devlet misli misli payını alıyor. üstüne giyeceğin 2. bir kazak bile lüx bir şey gibi görünüyor.
sigaraya yapılan zamla amaç insanların sigara içmesini azaltmak falan değil, kimse hikaye anlatmasın.
Yapılan bu zamı cebindeki paraya el atmak yorumluyabilirsin ve dogruda olabilirsin ama bu senin elinde sigarayı bırakırsın paran cebine kalır.
Kardeşim orda devlet seni soyuyorsa sende soyulma yani bırak kurtul kendinde diyorsun bırakılmıcak birşey degil zamanında bıraktım diyorsun
madem bırakabiliyorsun komple bırak cebindeki para sana kalsın. Sen keyfini düşünürsen devlette kendi kasasını düşünür.