WhiteDay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
o senin hesabın neye göre yapılan bir hesap bunu çok merak ettim. sigara içen adam fiyatı için sigaradan vazgeçmez.

alternatif yollar arar kendisine çünkü sigara hobi değildir, bağımlılıktır.

alternatif yol olarak kaçak sigara, tütün gibi yollara başvurulur. sırf pahalı diye sigarayı bırakanlar genel olarak sigarayı bırakanların % 5'i kadar ancak vardır diye tahmin ediyorum.

etrafımda sigarayı bırakan bir tane insanın pahalı diye bıraktığını duymadım.

devletin amacı da halkın sigarayı bırakması değil cebinde kalan son 3-5 kuruşu da ele geçirmektir.

akaryakıta zam yapıyorlar halk rahatına düşkün yine alır diye. doğalgaza zam yapıyorlar milletin donacak hali yok mecbur yakacaklar diye. sigaraya zam yapıyorlar insanlar bağımlı vazgeçmez diye.

kapiş?
Sana ben ne söylesemde boş sen bir sigara tiryakisi olarak yapılan bu zamları cebine ve keyfine göre degerlendirip yorumluyorsun yani onun için ne söylesem boş ...

Ben diyorum öğrenciler paket almak yerine azaltıp dal içmeye yöneliyorlar sen neyden bahsediyorsun. Bagımlı bir adam zaten sigarayı hemen bırakamaz. Benim demek istedigim bir günde 1 paket içecegine 1 günde 4-5 dal içer. Anlamamakta neden ısrar ediyorsun ben anlamıyorum.