musakka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yazımı yanlış yorumlamışsınız. öncelikle kendi çalıştığım bankalardan örnek vereceğim, şekerbank, vakıfbankta altın alım satımında internet bankacılığı kullanırsanız komisyon kesilmez bu birincisi.

altını düzenli alımlarda oluşabilecek zararlardan bahsetmişsiniz. altında düzenli olarak 1 gram otomatik alım talimatı verilmemektedir. 2 seçeneğiniz mevcuttur. 1.si altının altın fonunda ikincisinin altın mevduat hesabında değerlendirilmesidir. Bankalar belirtmiş olduğunuz fiyat değişimlerinin önüne geçmek için yatırım fonu olarak altın fonları çıkarmaktadırlar. Bu gibi fonlarda, al sat yapmaktan ziyade, çalıştığınız bankanın yatırım bölümü ya da daha doğrusu fon bölümü gerekli al satları yaparak fonu değerlendirir. Bu sayede altın düşerken bile fondan getiri elde edebilirsiniz. 2.si eğer düzenli olarak altın alır, faiz misalı getiri elde etmek isterseniz de kazanç sağlarsınız.

Kuyumculuk kavramı, yani anlaşmalı kuyumcular vs.bunlarda tanıdık bulmak zordur. Ayrıyetten mantıklı da değildir. Kuyumcu komisyonu her türlü alır. 24 ayarda sadece komisyon oranını düşürür.

Altın, söylemiş olduğunuzun aksine orta ve uzun vadeli yatırım aracıdır. Günlük al satlarla altın yatırımı olmaz. o dediğiniz mantık vob,borsa ve emtia piyaları için geçerlidir. Altında günlük al sat ile ancak çok yüksek sermaye ile yatırım yaparsanız kazanç elde edebilirsiniz.
altın fonu gibi oalylarını bilmem bankanın ben şunu bilirm banka her türlü geçiricek. en basitinde bankalar altın almaya başladığı zamanlarda bi müşteri geldi bana önce bankaya gitmiş bozdurmuş tabi baya bi altın 14-22 karışık misal bankaya 10 a bozdurduysa en düşük almaya kalkdığımda yarıyarıya fark vardı ben 15e alıcakdım en düşük fiyatla ben bunu gördükden sonra ve bankaların müşteriyi öpmeyi çok sevdiğini bildiğim için bankaya güvenmem açıkcası çok fazlada araştırmadım bankanın altın olaylarını ama tahmin edip biliyoruz. bak dışarı çıktığında bi kaç kuyumcuya uğra sor has altını yani 24 ayar altını alım satım fiyatı neymiş birde bankaya bak bakalım . daha geçenlerde perşembe günü yani altın tam düşüş yaptıgında 250 grm has bağlattık bi müşteriye ve 0.20 krs karla verdik başkası gelse 0.50 krs fark etmiyor bu senin komisyon dediğin buysa eğer yorum yok altından para kazanmak istiyorsan 1-2 binlira ile iş yapmıycaksın elindeki parayıda kaybede bilirsin yada hiç kazanamazsın . altından kar anca en az 20 binliran olucakki bişiler kazanmaya başla . altın anlık değişen bişi tabi gerektiğinde günlük gerektiğinde haftalık veya aylık ayda yıllık iş yapıcaksın diğer türlü alsat yapamdıkdan sonra altından ne kazanmayı bekliyorsunki altın herkez uzun vadeli yatırım görüyor o eskidenmiş akp hükümeti gelemden önce altın grm 20-30 tl iken miş yeri gelicek günlük alsat yapıcaksın hangi biriniz biliyodunuz has altını altın yükselince bankalar işin içine girdi acaba neden girdi ? kuyucunun 0.50 aldıgına komis yondiyosun banka babasının hayrınamı vericek sence o hiç almıyormu komisyon yapmayın lütfen ya. sana bişi söleyim eğer altından yada dövizden gerçekten kazanmak istiyorsan cemmatcilerle akp tarafından olanalrla takıl caksın adamlar döviz nezman düşücek yada altın nezaman düşicek çok iyi biliyolar ve hangisi düşerse tüm yandaşlar topluyor sonra çıkcağı zmanda belli nekadar olucağıda hop satıyolar cebleri doluyo. bu dediğim ne iftiradır nede sallama bişi tanık olduğum ve artık emin olduğum bişeydir. konuyu burda saptırdım ama madem kazanmak istiyorsunuz dediğimi yap benim yaşım 26 tam olrak 8 yaşında beri kendi dükkanımda zaman geçirmeye başaldım buda 26 yıl yapar bu işin içindeyim eğer deneyimin benden çoksa yorum yok ama az sa bana bankaları savunma boşa altın gramı 50 yi görünce alsat olayına başladım ve bugune kadar al satta nezarar nede kafakafaya kaldım hep kardı. 500 milyarın 250 sini al sat yapdık 250 sini beklettik 108 i görünce elden çıkarttık falan filan artık eskisi gibi değil at köşeye yükselir bozdururz altın çok oynak uzun vadeli çok fazla düşünmeyin kar için devamlı takip ve en uygun fırsatta eldne çıakrıp düşünce tekrar almak böle gitmek dieğr türlü altının gramının 110 weya 120 yi bulması veya geçmesi çok zor bu olursa altın işi türkiyede biter sadece 22 we 24 kalır belki hatta 22 bile biter altın tehlikelidir işini bilmeyene işini bileneyse para demekdir.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:44:36 -->-> Daha önceki mesaj 23:43:26 --

bilgicinitr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Altın her daim kazandırır ama bikaç sene beklemek lazım iyi kar yapabilmek için
sana bir soru bir kaç sene beklettik diyelim altın kaça çıkar ?