Merhabalar, şuanlık deneme amaçlı, ileride ise tam zamanlı olarak web sitemi kendi evimde host etmek istiyorum. Fakat bu işlemi gerçekleştirken bazı sorunlar ile karşılaşıyorum. Öncelikle yaptığım işlemlerden bahsedecek olursam, statik ip hizmeti almadım TTNET'den, bunun yerine afraid.org'un dns hizmetini kullanıyor, ip adresim değiştiğince cron ile bunu oraya bildiriyorum. Yanılmıyorsam böylede oluyor. Ubuntu üzerinde sadece apache2 kurdum, gereken virtual host ayarlarını yaptım ve ilk deneme için dışa 8080 portunu açtım, bu işlemden sonra local ip adresim olan 192.168.1.34:8080 şeklinde rahatça webserver'ı görebilmekteyim. Ardından domain hizmeti aldığım firmanın panelinden nameserver'larımı afraid.org'un nameserverları olarak ayarladım, son olarak modem panelinden 8080 portunuda içe yönlendirdim. Buraya kadar şerşey sorunsuz, fakat gelin görünki yeterli süre beklememe rağmen domain'im evdeki sunucuya yönlenmiyor, dns ayarlarını değişmeme rağmen eski sunucuda açılmaya devam ediyor sorun nerede olabilir ?
Ayrıca bunun dışında statik ip adresi ile ilgili bir sorum olacak, bu işi dinamik ip ile gerçekleştiremezsem statik bir ip adresi hizmeti alacağım, fakat şöyle bir durum var, evde 2 kişi kullanıyoruz interneti, ben statik ip adresini kendime atayıp, diğer kullanıcıya dinamik bir adres verebilir miyim ? Verebiliyor isem bunu nasıl gerçekleştirebilirim ?
*Teşekkürler.*