digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Modelden modele değişiyor. Mesela asus ebooklar için özel bir hackhintosh vardı. Yani işten anlayan birisi çıkıyor kendi kullandığı bilgisayar modeli için bir hackintosh yapıp paylaşıyor.

Benim desktop da mac linux xp ve win7 kurulu. Açılışta seçiyorum. Ama o hackintoshu kurana kadar en az 15 dvd download edip denedim. Bazıları yüklenmedi, bazıları yüklendi açılmadı, bazıları yüklendi açıldı ama ekran çözünürlüğü küçüktü ekran kartıı tanımadığı için hd ekranda cücük kadar görüntü vardı.

Burada asıl tatava ekran kartı, ses kartı ve anakarttan çıkıyor. Her hackintosh hazırlayan belirli donanımların driverlarını yüklüyor. Mac de windows gibi harici driver bulunmuyor. Bu adamlar kendi seçtikleri donanımlara özel driverlar ile hazırlanmıl hackintosh dvd si paylaşıyorlar.
Kurulumdan sonra en çok karşılaşılan problem wireless kartı tanıtmak. Ben haftalarca uğraşıp beceremedikten sonra wireles için bunu aldım.
http://www.hepsiburada.com/liste/edi...egoryId=103939
30liraya hackintoshların wireless problemini çözüyor bu mac uyumlu wireles usb adaptör

Bu arada ben 15 dvd denedim. Bilgisayarı yakmak gibi bir sorunla karşılaşacağınız sanmıyorum. En fazla kurulumda hata veriyor takılıyor ya da restart atıyor. Sonuçta siz bunu hard diske kuruyorsunuz.

Bir de genellikle orjinal ile aynı performansta ve stabil olmuyor.
Sen kurulum yaptın, normalde de mac kullanmışsındır. Ekran performansını zaten saymıyorum apple serilerinde ekran donanımsal olarak iyi peki diğer performans ortalaması olarak mesele bir win7 veya xpden ne kadar performanslı çalışıyor. Benim mac kurmamdaki en büyük etken bu olacak, sistem hızlı olsun ve virüs derdinden kurtulayım. Önerin var mı yada 2700 $ bayılıp gidip mac son çıkanı mı alayım