Watchmen35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir ekran kartında en önemli özellik

bit ve çekirdek hızlarıdır.

iki kartda birbirlerine çok yakın ama ben alıcak olsaydım gtx660'ı alırdım.
Dostum bit ve çekirdek hızları aslında görüntüğü kadar önemli değil. Şimdi işlemci görüntüyü iletir, ekran kartı bunu işler ve ekrana gönderir. 128 biti bahçe hortumu gibi düşünürsek, 256 bit kalın sulama hortumu gibidir. Hangisinden su daha iyi akar anlamışsındır. Üretim teknolojisi 24nm, 40 nm daha önemlidir. Çünkü kartın çekeceği elektrik buna bağlıdır. Benim kartın 400 liralık olanıda var ondada soğutucu farkı var birisi 50 dereceyi geçmezken diğeri 85 dereceyi görebiliyor. Piyasada 256 bit, 384 bir kartları tokatlayacak ekran kartı sayısı o kadar fazla ki . Çekirdek hızınıda şöyle düşün, bir HD6950 925 mhz stok çekirdek hızıyla gelirken, 4850 1000 mhz overclock ile gelebiliyor. 6950'de çift çekirdek mevcut bunlarıda dikkate almak lazım. Ben anlayan var mı derken sistemsel sorunları kastetmiştim çünkü benim işim teknolojiyi araştırmak, yazmak, insanlara ulaştırmak bunun dışında tamirinden anlamam sadece sorunu bilirim. Yinede yorum attığın için teşekkür ederim. Yarın ya gtx660 alacağım ya da gtx 660 ti. Nvidia ve physics kalitesinden vazgeçmemek lazım.