Sadece, filmi izlemenizi öneririm, daha konforlu ceza evi yapıp insanlara tecrit edip, işkence edileceğine, o 150 kişilik cezaevleri yerine daha büyük cezaevleri yapıp daha insancıl koşullar sağlansa daha iyi olmaz mı?
Sözlerinize saygı duyuyorum ama katılmıyorum. Amacım suçu övmek v.s. değil. Bugün F tipi cezaevleri siyasi mahkumları ayrıştırmak yok etmek için yapılan bir insanlık suçudur. Yasalar neyse uygulansın, insanlar cezalarını çeksin ama insanca çeksin, zaten bir insana verilecek en büyük ceza özgürlüğünü almaktır. Bugün siyasi mahkumlara, bir çakı tutmadan sırf düşünceleri için yargılanan insanlara hangi cezalar veriliyor biliyoruz.
Filmde gerçekten mahkum ailelerinden yararlanılmış, müebbet hapis yemiş insanların aileleri hem de sadece düşünce suçu nedeniyle müebet. Ayrıca Ezel Akay'ın yönettiği ve oynadığı bölümün senaristi Gürsel Korat benim hocamdır ve 80 dönemi içeride kalmıştır, kesinlikle ne biliyorsa korkmadan söyleyen bir kişidir bu nedenle de benim bu filme inancım sonsuzdur.
anlıyorum seni ve yorumunu, ancak insanca ceza çekmek için f tipi ceza evi en iyi yerdir, işkence yok denecek kadar azdır ben görmedim , kötü uygulamalar yokmu var burada söyleyemem ancak koğuş sisteminden daha iyidir.
sadece siyasi suçlular kalmaz, ağır suçlu uyuşturucu gibi suçlularda bulunur.
koğuş sistemini istemeleri örgütlenmektir.