aa açmayın böyle konular.. iyice gerici olduk bu ülkeyi iran yaptınız sizin gibiler gitsin iranda yaşasın. bu kadar gericilik, bağnazlık, olmaz'kiiiiiii

diyeceğimi bekliyorsanız avucunuzu yalarsınız =)

Kuranı Kerimde Toplumsal Huzuru Bozacak, İnsanları Rahatsız Edecek Her Türlü Kötü Söz ve Davranış Yasaklanıp HARAM olarak isimlendirilmiştir.

Alkol Aklı Giderip İnsanın Toplumun Huzurunu Bozacak Davranış ve Söz Sergilemesi Haram Kılınıp Yasak Edilmiştir. Bunu Günümüzdede Görüyoruz. İçip Kaza Yapanlar, Birini Bıçaklayanlar, Eşini çoluk çocuğunu dövüp sapıtanlar daha niceleri her gün boy boy gazetelerde mevcut. ben adabımla içiyorum diyorsun valla AKIL Gidince Adap olmaz. AKIL / FİKİR Sayesinde Hayvanlardan Ayrılıyoruz. AKIL/FİKİR Gidince Hayvandan Bir Farkı Kalmıyor İnsanın.

LAKİN ÖNEMLİ BİR HUSUS''''' İçki Kuranı Kerimde Hemen Bir Kerede Yasak Edilmedi. İçki İçen Adama Bu Kötüdür Haramdır derseniz zaten ALKOLİK Olmuş Ayyaş Kardeşlerimiz Bunu Kabul Etmemeleri Çok Olası bir durum. İçki Aşama Aşama Haram Kılındı.

İNSANLARIN ALIŞKANLIKLARINI TERK ETMESİ HEMEN MÜMKÜN DEĞİLDİR...

Lakin O Kötü Alışkanlıklar Sizi Bırakmadan Siz Onları Bırakın.
O Kötü Alışkanlıklar Sizi Cehenneme Götürmeden Siz Onu Bırakın.
Ertelemeyin. Bir Saniye Yaşayacağımızın Garantisi Olmadığı Bir Dünyada Yaşıyoruz.

------------

İSLAMDA HARAM OLAN HER NE VARSA ARAŞTIRIN. TOPLUMSAL BİR MASLAHATTAN FAYDADAN DOLAYI HARAM EDİLMİŞTİR.....

---

Zina = Neslin Korunması İnsanların Soyları Korunması İçin Haram Edilmiştir.
Faiz = Haksız Kazanç Sağlamanın Yanlış Olduğu ve Bu Haksız Kazançlar Neticesinde Çok İnsanın Mağduriyeti Söz Konusu Olduğu İçin Haram Edilmiştir.

vs vs vs

-----------------------------------------------------

Peki İnsan Neden Haramları Yapmaktan Hoşlanır. Şunu Bilmek Lazım. İnsanda Bir Ruh vardır Birde Nefis. Ruhun Sevdiğini Nefis, Nefsin Sevdiğini Ruh Sevmez.
Önce Bunu Bilmek Gerekiyor. Ruh İbadet ve Allaha İtaatten Hoşlanır Bu Nedenle İlk İnsanlar Yaratılmadan Ruhlar Yaratılmış Ruh Hz Allah cc Ben Sizin Rabbiniz değilmiyim Diye Sual Edince " KALU BELA " Evt Sen Bizim Rabbimizsin diye yanıt vermiştir. Şimdi Birde Nefis var demiştik Nefis Zevk, Eğlence , İtaatsiz Bir Etkendir. Nefise Hz Allah cc sordu Ben Kimim Sen Kimsin? Nefis Sen Sensin Ben Benim Yanıtını vererek Asi Olmuştur. Şimdi Bu Bilginin Dışında Birde ŞEYTAN var Şeytan ve Nefis iki silahşör insanı asi olmaya baş kaldırmaya yönlendirir. İnsanların Haramlardan Zevk Alması AKLINI Nefsin Eline vermesinden Sebeptir. Ruhun Eline Nefsini veren adam ALLAHA KUL OLMAK İÇİN İTAAT İÇİNDE OLMAK İÇİN EMEK VERİR.. Ama Aklını NEFSİN ELİNE VEREN ŞEYTANIN VESVESELERİNE İnanıp ASİ OLUR. ve Haramdan Zevk Alır Onu Güzel Görür Bu konuda Ayet Mevcut.

Allah’a andolsun, senden önceki ümmetlere peygamberler gönderdik. Fakat şeytan onlara işlerini güzel gösterdi. O, bugün de onların dostudur ve onlar için elem dolu bir azap vardır.(NAHL Süresi Ayet 63 )

vel hasılı araştırıp okumak lazım sadece benim bu açıklamalarım yeterli gelmeyebilir.