@Mehmet Bey, cevabınız için teşekkür ederim.Dmoz'da sadece mobil bilisim ve cep telefonları bölümüne 5-6 defa başvurdum kabul edilmedi.Daha sonra web günlükleri teknoloji kategorisine önerdim yine kabul edilmedi.Allahını seversen sorun nedir tam olarak?
Belki henüz editör değerlendirmemiştir. Ne kadar süre geçti sitenizi önereli? Ayrıca üst üste site önermek spam olarak değerlendirilebilir, sitenizin listelenmesini temelli engelleyebilir. Lütfen sitenizi birden fazla önermeyin.
pm attım yardımcı olursanız sevinirim.
PM ile yardımcı olmuyorum kusura bakmayın.
Cevabınız için teşekkür ederim.Dmoz bu yüzden kabul etmiyorsa dini videolar diye aratın,o siteyi niçin kabul etti ?
İkincisi,sitede yayınlanan bir çok ilahinin yasal olmasada kişilerle birebir muhatab alınarak rızası alınmıs siteden haberleride vardır.Rızası olmayan zaten gelir kaldırtır.Kul hakkının bilincindeyim aksi olsa indirme im kanıda verirdim.
Ne diyim,umarım diğer arkadaslara atıldıgı gibi bizede atan olursa ücret karsılıgı ekliyelim diye bizde onları bekleriz
Şimdi şöyle açıklayayım durumu size. Rızası olmayan gelir kaldırtır demeniz doğru değil. Mesela ben şimdi bir mp3 sitesi yapayım, bütün sanatçıların şarkılarını ücretsiz siteden dağıtayım. Bunun yasal olmadığını biliyorsunuz? Ama sizin dediğinize göre, sanatçı gelip benden benim şarkılarımı yayınlama arkadaşım diyene kadar benim yaptığım normal bir davranış diyorsunuz. Bu kesinlikle doğru değil.
Videolara baktığımda kanal logoları görüyorum. Bu kanallardan izin almanız lazım, bu videoları satın almanız lazım. Ve bunu sitenizde belirtmeniz lazım ki editör incelediğinde sitenin yasal olduğunu anlasın.
Ücretli ekletirseniz de kul hakkına girersiniz. Çünkü o web sitesinin belirli yönergeleri var, kurallara uyan sitelerin hakkını yemiş olursunuz ücretli eklettiğiniz zaman. Benim tavsiyem, eğer siteniz yasalsa, bunu net bir şekilde belirtin sitenizde.
X veya Y sitenin kabul edilip edilmediğini bilemem. Belki yönergelere uygundur dizine eklendikten sonra içeriği değişmiştir. Eğer kurallara aykırıysa kategorinin sağ üst köşesindeki spam/suistimal rapor et bağlantısı ile şikayette bulunun lütfen.
Teşekkürler